Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 речей, які скоро змінять світ

10 речей, які скоро змінять світ

26 квітня 2021 | 11:09

Вчені демонструють насправді круті винаходи, здатні перевернути звичне життя. Деякі з винаходів поки ще в проекті або на початковому етапі розробки, а деякі вже можна придбати в інтернеті на сайтах виробників.

Ми зібрали для вас речі з майбутнього, які ще не так давно здавалися вигадкою.

Гаджет, який піклується про здоров'я шкіри

Гаджет QSun не тільки захистить вашу шкіру від пошкоджень на сонці, але й переконається, що ви отримуєте необхідну кількість вітаміну D. Гаджет легко кріпиться до одягу і радить, наприклад, коли варто було б нанести сонцезахисний крем.

Капці, що самі під'їжджають до вас

Компанія Nissan (та сама, що робить автомобілі) тепер випускає «розумні» капці з функцією автопарковки. В одному з японських готелів капці з автопілотом стали фірмовою фішкою.

Сумка, що вміє змінювати колір

Більше можна не переживати, чи підійде сумочка до вбрання. Бренд VanDerWaals навчив сумки змінювати колір і навіть заряджати телефон. Річчю можна управляти зі смартфона. Додаток дозволяє сканувати колір одягу та синхронізувати з сумкою. Зручно та функціонально. З такою сумкою можна на шопінг ходити без подружки.

Шафа, що автоматично складає одяг

Машина FoldiMate сушить, прасує та складає чисту білизну. Складають чистий одяг спеціальні «роборуки». За бажанням можна також придбати капсули, які надають білизні приємний аромат. Мабуть, найкращий побутовий винахід після пральної машини.

Літак, схожий на космічний корабель

Британська дизайн-група Factory Design і виробник літакових сидінь Contour Aerospace розробили проєкт пасажирського літака, де місця нагадують футуристичні кокони. Кожна капсула оснащена сидінням-ліжком, регулятором освітлення й температури, окремим екраном.

«Розумні» кросівки стежать за комфортом і здоров'ям

Черевики від компанії Smartshoe вміють рахувати кроки, вимірювати пульс та інші показники (зовсім як фітнес-браслет), зігрівати ноги і максимально точно розподіляти навантаження на стопу при різних видах ходьби та бігу.

Джинсова куртка розпізнає жести і вміє замовляти піцу

Бренд Levi's спільно з Google випустив у продаж куртку, яка зчитує жести свого власника і передає команди на смартфон. Завдяки технології куртка може, наприклад, переключити пісню або зателефонувати і замовити піцу.

Робот для допомоги інтровертам

Південнокорейські інженери з Yonsei University & KAIST створили робота, який може комунікувати з людьми замість свого власника. Пристрій визначає, чи знаходиться його господар в приміщенні, в якому стані зараз дім і чи потрібна людині допомогу.

Подушка співає колискові та не дає хропіти

Подушка від компанії Rem-Fit піклується про здоровий сон власника: змінює біологічні показники, м'яко будить, запобігає хропінню і навіть співає колискові. Як запевняють представники компанії, мелодію чує лише сам «користувач», його близьким вона не завадить спати.

Навушники, що пригнічують шум, допомагаючи розчути співрозмовника

Унікальність бездротових навушників IQbuds в тому, що вони дозволяють чути співрозмовника не тільки по телефону, але й під час зустрічі на жвавій вулиці або в заповненому людьми приміщенні, прибираючи шуми навколо. З такими навушниками можна влаштовувати романтичне побачення навіть на рок-концерті.

Телепрограма