Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 рецептів небанального варення

10 рецептів небанального варення

26 липня 2021 | 10:31

Здавалося б, що може бути звичнішим і традиційнішим за варення? Полуничне, порічкове, вишневе, абрикосове - нікого таким не здивуєш, наші мами і бабусі варять його з року в рік. Але навіть така звичайна річ як варення може бути дуже оригінальною, якщо зварити його за нестандартним рецептом. Що ми і пропонуємо вам зробити цього літа.

ГРУШЕВО-ІМБИРНЕ ВАРЕННЯ

1½ кг груш
700 г цукру
30 г кореня імбиру
1 лимон

Груші очистити, вийняти серцевину, нарізати великими шматочками. Корінь імбиру натерти, з лимону вичавити сік. Засипати цукром, накрити плівкою або марлею і дати настоятися протягом години. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин, знімаючи пінку.

ВАРЕННЯ З ІНЖИРУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг інжиру
½ кг цукру
2 апельсина

Інжир розрізати на 4 частини, покласти в каструльку. З апельсинів зняти цедру (приблизно 2 ст. ложки), вичавити сік. Засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні.

ВАРЕННЯ З ДИНІ

1 кг твердої незрілої дині
1 кг цукру
2 склянки води
Лимонна кислота на кінчику ножа

Диню очистити, вийняти кісточки, нарізати кубиками, засипати половиною цукру та залишити на 2 години. Цукор, що залишився, залити водою і закип'ятити. Залити сиропом диню, накрити рушником і залишити на ніч. Сироп злити, ще раз закип'ятити та знову залити ним диню. Настоювати ще 10 годин. Поставити на вогонь і варити на повільному вогні, поки м'якоть дині не стане прозорою. Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту.

ВАРЕННЯ З ПЕРСИКІВ З КАРДАМОНОМ

1 кг персиків
1 кг цукру
10 коробочок кардамону

Персики розділити навпіл, вийняти кісточки. Розрізати кожну половинку на 4 частини, покласти у каструльку, засипати цукром і дати постояти 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік. Кардамон очистити, розтерти в ступці і додати до персиків. Поставити варення на вогонь і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

ВАРЕННЯ З ГАРБУЗА З АЙВОЮ

1 кг гарбуза
1 кг цукру
2-3 айви
1 склянка води

Гарбуз очистити, нарізати великими шматками, скласти в каструлю, залити холодною водою і дати настоятися протягом доби. Злити воду, гарбуз нарізати скибочками, засипати цукром, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню і дати охолонути. Додати натерту на тертці айву, знову поставити на вогонь і варити на повільному вогні протягом години.

ВАРЕННЯ З АБРИКОСІВ З КІСТОЧКАМИ

2 кг великих абрикосів
1½ кг цукру
1 апельсин

Вийняти з абрикосів кісточки, не розділяючи половинки до кінця. Кісточки розколоти і дістати з них ядра. Покласти ядра в середину абрикосів. З апельсина зняти цедру (приблизно 1 ст. ложку). У велику каструлю налити склянку води, додати сік апельсина, цукор, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Додати до сиропу абрикоси, апельсинову цедру, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 3 хвилини. Зняти з вогню, дати настоятися протягом 3 годин. Повторити процедуру (закип'ятити - зменшити вогонь - варити 3 хвилини - дати настоятися 3 години) ще 3 рази.

ВАРЕННЯ З АГРУСУ З АПЕЛЬСИНАМИ

1 кг агрусу
1 кг цукру
2 апельсина

Апельсини очистити від шкірки та кісточок, з ягід агрусу зрізати хвостики. Пропустити крізь м'ясорубку або подрібнити у блендері. Засипати цукром, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати настоятися протягом декількох годин. Знову поставити на вогонь, варити 15 хвилин.

СЛИВОВЕ ВАРЕННЯ З БАНАНАМИ ТА ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ

1 кг слив
1 склянка цукру
2 банана
½ склянки подрібнених волоських горіхів

Зі слив вийняти кісточки, покласти в каструльку, засипати цукром і варити 30 хвилин на повільному вогні. Остудити. Додати банани та волоські горіхи і все разом збити блендером до однорідного стану.

ВАРЕННЯ З БУРЯКА

1 кг буряка
1 кг цукру
½ склянки червоного вина
2 лимона

Буряк очистити і цілим залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, злити воду. Повторити процедуру ще два рази. Остудити буряк і нарізати кубиками. Покласти в каструльку, засипати цукром, влити вино і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 2 години. Через 20 хвилин додати нарізаний шматочками лимон, а через півтори години - сік другого лимона.

ВАРЕННЯ З КАБАЧКІВ

1 кг кабачків
1 кг цукру
½ склянки води
1 лимон

Зварити сироп з води та цукру, кабачки нарізати кубиками і кинути у сироп. Довести до кипіння. Лимон разом зі шкіркою пропустити крізь м'ясорубку і додати до варення. Варити на повільному вогні 45 хвилин.

Сохранить

Сохранить

Телепрограма