Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

12 дивовижних фактів про найпозитивнішу голлівудську актрису Вупі Голдберг

12 дивовижних фактів про найпозитивнішу голлівудську актрису Вупі Голдберг

13 серпня 2021 | 14:12

"Актриса може зіграти тільки жіночу роль. Я - актор, я можу зіграти все, що завгодно"
© Вупі Голдберг

Вупі Голдберг не сплутаєш ні з ким! І це стосується не лише зовнішності. Її манера гри яскрава та самобутня, абсолютно особлива і ні на кого не схожа. Вона може блискуче впоратися з найбільш різноплановими ролями - від легких комедійних до глибоких драматичних. У Вупі є всі чотири найпочесніші та престижні американські нагороди: "Оскар", "Греммі", "Еммі" і "Тоні".
Ми пропонуємо вам дізнатися декілька цікавих фактів з життя однієї з найяскравіших голлівудських зірок.

1. Справжнє ім'я актриси - Керін Елейн Джонсон. Вупі - дитяче прізвисько актриси, а Голдберг - прізвище її бабусі. Мати актриси запропонувала їй взяти псевдонім, так як вважала, що з таким простим прізвищем як Джонсон, навряд чи прославишся.

2. У жилах Вупі є і крапля української крові - її прапрабабуся була родом з Одеси.

3. До того, як стати актрисою, Вупі змінила безліч професій. Вона була офіціанткою, сторожем, касиром у банку і навіть працювала в морзі, де гримувала небіжчиків. До речі, з моргу її вигнали за надто бурхливе почуття гумору - одного з небіжчиків вона загримувала під Санта-Клауса. Родичі покійного жарту не зрозуміли.

4. Коли Вупі працювала офіціанткою в Сан-Дієго, вона стала свідком авіакатастрофи. Це так травмувало актрису, що вона досі не літає на літаках.

5. Стати актрисою Вупі захотіла, надихнувшись переглядом серіалу "Зоряний шлях", де Нішель Ніколс грала лейтенанта Нійоту Ухуру. Побачивши її, вона вигукнула: "Неймовірно! Чорна жінка на телеекрані і це не покоївка!".

6. На зорі своєї кар'єри Вупі зіграла епізодичну роль в дуже популярному у нас серіалі "Детективне агентство "Місячне сяйво".

7. Одну з найкращих своїх ролей - у фільмі "Привид" - Вупі отримала завдяки Патріку Суейзі. На роль Оди Мей спочатку хотіли взяти іншу актрису, але Патрік переконав продюсерів, що нікого кращого за Вупі їм не знайти.

8. "Оскар" Вупі за роль у "Привиді" одного разу викрали. Сталося це у 2002 році, коли актриса вирішила надати статуетці колишнього блиску (з моменту вручення пройшло цілих 12 років) і надіслала її поштою до американської академії. Тільки от, коли посилка дійшла до адресата, "Оскара" в ній не було. Актриса була дуже засмучена, але, на щастя, через кілька днів його було знайдено у відрі для сміття в аеропорту канадського міста Онтаріо. Ймовірно, злодій також був шанувальником таланту Вупі Голдберг, і повернув статуетку, побачивши на ній її ім'я.

9. "Найзорянішим" захопленням акторки був Тімоті Далтон. У них був бурхливий роман одразу ж після того, як Далтон зіграв Джеймса Бонда.

10. Вперше Вупі стала бабусею у 34 роки - її 16-річна донька Алекс народила дівчинку, яку назвали Амарою.

11. Вупі обожнює грати в більярд, до того ж, вона не тільки любить, але і вміє це робити. Їй навіть приписують фразу "Все в світі - фігня, крім більярду".

12. Нещодавно Вупі спробувала себе в ролі дизайнера і випустила лінію власних шкарпеток - "Whoopi's Socks". Так що, тепер у всіх нас є шанс стати володарями аксесуара від Вупі Голдберг.

Телепрограма