Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 невідомих фактів з життя Джейсона Прістлі

10 невідомих фактів з життя Джейсона Прістлі

29 серпня 2021 | 14:34

28 серпня святкував свій 52-й день народження відомий актор та режисер Джейсон Прістлі, відомий за роллю Брендона Уолша в популярному серіалі "Беверлі Хіллз, 90210": блакитні очі та чарівна посмішка Джейсона підкорили серця мільйонів прихильниць у всьому світі.
За роль Брендона Уолша Джейсон Прістлі отримав дві премії "Золотий Глобус". Світові журнали неодноразово вносили актора до списку найкрасивіших людей планети. Як живе зараз Джейсон Прістлі та які у нього стосунки з героями популярного серіалу - сьогодні в нашій добірці.

А подивитися улюблений серіал можна по буднях о 15:00 на К1

1. Дитинство. Джейсон Бредфорд Прістлі народився 28 серпня 1969 року в канадському місті Ванкувер. Батьки актора досі там і живуть: мати займається продажем нерухомості, а батько - меблів. Джейсон вперше з'явився на екрані в 4 роки, коли почав зніматися в телевізійних рекламних роликах. У 8 років відбувся його акторський дебют: він виконав роль Тода в комедійному телевізійному серіалі "Сестра Кейт".

2. Юність. Після закінчення середньої школи у Ванкувері Джейсон вступив до студії драматичного мистецтва, а у 1987 році вирішив переїхати до Лос-Анджелеса. Там він встиг знятися у невеличких ролях у декількох фільмах та серіалах, а в 1990-му до актора прийшов перший серйозний успіх - він був запрошений у багатосерійний молодіжний проект "Беверлі Хіллз, 90210".

3. Кар'єра. Джейсон прийшов на проби за чотири дні до початку зйомок, коли майже всі актори вже були затверджені, і лише з виконавцем ролі Брендона Уолша продюсери все ніяк не могли визначитися. Побачивши Джейсон Прістлі, Аарон Спелінг заявив: "Це хлопець що треба!". І не помилився. Брендон Уолш став одним з найпопулярніших персонажів "Беверлі Хіллз, 90210".

4. Стосунки. Під час зйомок серіалу в 1992 році Джейсон зустрічався з актрисою Крістін Еліз, яка виконала роль Емілі, але через постійні сварки пара розлучилася після п'яти років спільного життя. Наступна спроба Джейсона знайти сімейне щастя успіхом також не увінчалася: в 1999 році Джейсон одружився на візажисткою, з якою прожив менше року.

5. Сім'я. У Джейсона Прістлі є сестра-близнюк Джастін Прістлі, яка, до речі, пробувалася на роль Бренди Уолш. Але не пройшла. Також є брат Крісті. Останні 12 років Джейсон щасливий чоловік і батько. У 2005-му актор одружився на гримерці Наомі Лоуд, яка народила йому двох дітей: дочку Аву Вероніку (2007) і сина Дешіела Орсона (2009).

6. Дружба. Джейсон Прістлі та Люк Пері (Ділан) сильно здружилися за час зйомок. Саме дружба і залишилася з ними, коли без сліду зникли і молодість, і слава. Вони до цих пір разом: на святах, днях народженнях та інших значимих подіях один одного. Люк часто відвідував колегу в госпіталі, коли Джейсон розбився під час випробування автомобіля (автоспорт - це хобі Прістлі). А Джейсон в якості режисера зняв його в головній ролі у вестерні "Справедливий суддя".

7. Після серіалу. Після того як Прістлі покинув серіал, він займався просуванням гурту Barenaked Ladies, автобіографією та зйомками в серіалах. Серед них - епізоди в "Як я зустрів вашу маму", "Мене звуть Ерл", "Медіум" і головна роль в поточному телешоу "Називайте мене Фітц", за який він уже отримав декілька канадських кінопремій та номінацій.

8. Злети і падіння. У Джейсона було досить бурхливе життя, що цілком відповідає його неспокійному, навіть екстремальному характеру. У його житті були і участь в перегонах, і випивка, і позбавлення прав, і страшна аварія у 2002 році, яка мало не зробила його нерухомим через перелом хребта. Доки з'явилася Наомі Лоуд, яка в майбутньому стала його другою дружиною і змусила Джейсона кинути пити та допомогла з іншими шкідливими звичками.

9. Книга. Джейон у 2014 році видав свою книгу мемуарів, у якій розповідав про всіх героїв серіалу. Про поганий характер Шенен Доерті ходять легенди, але безпосередньо про це першим наважився сказати лише Джейсон Прістлі. Актор написав у своїх мемуарах про те, що Шенен халатно ставилася до зйомок, а також була дуже зарозумілою. Окремі сторінки книги Джейсона розповідають про те, як він свого часу знімав одну квартиру з Бредом Пітом. Мемуари також містять кілька цікавих історій, які були пов'язані з життям під спільним дахом з іншими артистами кіно.

10. Що любить. Улюблений серіал "Твін Пікс". Улюблені види спорту: баскетбол, регбі, гольф і хокей.

Сохранить

Сохранить

Телепрограма