Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

До дня народження найдобрішого актора Голлівуду. 10 причин любити Кіану Рівза

До дня народження найдобрішого актора Голлівуду. 10 причин любити Кіану Рівза

2 вересня 2021 | 12:14

У це важко повірити, але сьогодні  Кіану Рівзу виповнилося 57 років, і в цьому ж році перша частина культової трилогії Вачовськи "Матриця" відзначає 21 рік з дня виходу на екрани. Кіану Рівз сильно відрізняється від багатьох голлівудських акторів, а його скромний спосіб життя і непроста доля породжують величезну кількість чуток. Але точно одне - він чудовий актор і неординарна особистість. Сьогодні ми публікуємо 10 надихаючих і зворушливих фактів про цю дивовижну людину.

1. Батько Кіану Рівза наполовину гаваєць, наполовину китаєць, а мати - британка. "Горючою сумішшю" крові й пояснюється екзотична зовнішність актора. По-гавайськи, до речі, ім'я Keanu означає "прохолодний вітер над горами".

2. Рівз провів частину свого дитинства в одному з богемних кварталів Торонто. У той час його мати була відомим художником по костюмах, тому в домі часто гостювали знаменитості. Одним з відвідувачів квартири Рівзів був Еліс Купер, з яким маленький Кіану боровся на килимі у вітальні.

© pinterest

3. Коли Кіану Рівз вів переговори про поділ прибутку за другий і третій фільми "Матриці", він вирішив віддати частину свого гонорару людям, які відповідали за спецефекти та костюми, бо вважав, що вони на це заслуговують. У результаті вийшло, що Кіану віддав своїм співробітникам, приблизно, 75 мільйонів доларів. А каскадерам подарував по новому мотоциклу "Харлей" - на знак визнання їхньої майстерності.

4. Кажуть, він відмовляється від великих ролей, якщо вважає, що персонаж занадто жорстокий. Свого часу Рівз урізав свій гонорар на $2 мільйони, щоб Аль Пачіно зміг зіграти у фільмі «Адвокат диявола». Пізніше вчинив так само заради Джин Хекмен.

5. В інтерв'ю виданню Details Magazine Кіану зізнався, що прочитав усього Марселя Пруста. Таке не часто почуєш від голлівудської зірки. Однак, на Прусті актор не зупинився і продовжив виховувати в собі звичку читати. До речі, Рівз знає напам'ять близько тридцяти сонетів Шекспіра.

6. Кіану Рівз заснував фонд боротьби з раковими захворюваннями (його рідна сестра страждає від лейкемії), але відмовився назвати організацію своїм ім'ям. Крім того, він активно бореться за права тварин і підтримує всілякі екологічні організації.

© pinterest

7. Одного разу серця користувачів відомого інтернет-порталу 4Chan, на якому можна зустрітися з агресією або знущаннями, здригнулися і розтанули. Причиною цьому слугувало відоме сумне фото, на якому Кіану на самоті відзначає свій день народження з маленьким капкейком у руках. Фото поступово стало популярним мемом у мережі. Тоді користувачі 4Chan організували День Кіану Рівза, щоб допомогти йому підбадьоритися. 15 червня 2010 року тисячі користувачів відправили на адресу актора листи та і-мейли з добрими словами, а також різні подарунки. Ось вже п'ять років у цей день багато шанувальників Кіану перераховують кошти на користь програм, які досліджують рак.

8. Незважаючи на багато потрясінь у своєму житті, Рівз залишається оптимістом. Разом з художницею Олександрою Грант у 2011 році Кіану випустив книгу "Ода радості". В основі книги - один вірш Рівза, про смуток з життєствердним фіналом. У цій книзі Рівз буквально висміює людей, які упиваються своїм горем і нагадує, що може бути ще гірше.

9. Кіану відзняв ролик соціальної реклами про користь ременя безпеки, таким чином він намагався врятувати хоч кого-небудь, якщо вже не зміг врятувати подругу Дженніфер Сайм, яка загинула в автокатастрофі.

10. Актор абсолютно спокійно їздить у громадському транспорті, а якщо треба - поступиться місцем. Що ми і бачимо на відео. Шанувальники зняли його на відео, яке розійшлося мережею мільйонами переглядів.

Телепрограма