Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Консервація для ледарів. 8 простих рецептів заготівок на зиму

Консервація для ледарів. 8 простих рецептів заготівок на зиму

7 вересня 2021 | 15:46

Не знаємо, як ви, а ось ми просто обожнюємо всілякі консервації та соління на зиму. Особливо, якщо їх приготуванням займаються мами та бабусі, а нам вони дістаються вже готові. Просто сама думка про те, щоб проводити довгі години біля плити на задушливій кухні, займаючись підготовкою овочів, смаженням, варінням і стерилізацією банок якось зовсім не надихає. Хороша новина - поряд зі складними рецептами консервацій існують і зовсім прості, готувати за якими - одне задоволення. І вже тут вражати рідних своїми кулінарними талантами доведеться вам. Пропонуємо вашій увазі 8 неймовірно простих у приготуванні заготівок на зиму, в тому числі, хіт цих років- в'ялені помідори.
 

В'ЯЛЕНІ ПОМІДОРИ
Свіжі помідори невеликого розміру, наприклад, "сливки"
Сіль, трави, сухий часник - за смаком
Оливкова олія

1. Помідори вимити і розрізати навпіл або на чотири частини (залежно від розміру).
2. За допомогою маленького ножа і чайної ложки вирізати серцевину і вийняти м'якоть.
3. Покласти помідори внутрішньою частиною догори на деко, застелене пергаментом.
4. Посолити, посипати травами, злегка збризнути оливковою олією і поставить в розігріту духовку.
5. В'ялити 4-5 годин при температурі 150 градусів, за необхідністю перевертати деко, щоб помідори не підгоріли.
6. Готові помідори скласти в банку, і залити оливковою олією.
7. За бажанням можна перекласти шари помідорів гілочками базиліка, розмарину і тонко нарізаними шматочками часнику.
8. Зберігати в холодильнику.
 

МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ З ЧАСНИКОМ
1 кг печериць
100 мл оцту
50 мл рослинної олії
6 склянок води
2 ч. ложки солі
2 ст. ложки цукру
7-8 зубчиків часнику
Пучок кропу
Лавровий лист, перець горошком

1. Приготувати маринад: часник пропустити через прес, дрібно нарізати кріп, покласти до каструльки, додати сіль, цукор, рослинну олію, оцет і залити водою.
2. Поставити каструлю з маринадом на вогонь і довести його до кипіння.
3. У киплячий маринад додати вимиті гриби і варити їх 10 хвилин.
4. Зняти з вогню, остудити і поставити в холодильник на 10-12 годин, після чого покласти у банки і закатати.

КОНСЕРВОВАНА СПАРЖЕВА КВАСОЛЯ
2 кг спаржевої квасолі
2 л води
2 ст. ложки солі
4 ст. ложки оцту

1. Стручки квасолі вимити, порізати і прогріти в дуже гарячій воді (не киплячій!) Протягом 5 хвилин.
2. Остудити, покласти у стерильні банки і залити киплячою водою з сіллю.
3. Влити в банки оцет з розрахунку 2 ст. ложки на літрову банку.
4. Закатати кришками і стерилізувати на водяній бані протягом 30-40 хвилин.
 

АДЖИКА КАВКАЗЬКА
2,5 кг помідорів
0,5 кг червоного солодкого перцю
5-6 стручків червоного гіркого перцю
250 г кореня хрону
150 г часнику
100 г солі
1,5 склянки оцту

1. Перекрутити всі інгредієнти на м'ясорубці, влити оцет, перемішати, розкласти у банки і накрити кришками, можна пластиковими (не закатувати).
2. Зберігати в холодильнику.
 

КАПУСТА ПО-КОРЕЙСЬКИ
3 кг білокачанної капусти
0,5 кг яблук
120 г солі
200 г моркви
Приправа для корейської моркви

1. Капусту нашаткувати, яблука порізати скибочками, моркву натерти на крупній тертці.
2. У посудині для засолювання змішати овочі, спеції та сіль. Щільно утрамбувати і поставити під гніт у прохолодне місце.
3. Коли розсіл стане прозорим (через 7-10 днів), покласти овочі у банки та закатати.

СОУС "ТКЕМАЛІ"
3 кг кислих слив або аличі
2 склянки води
250 г перезрілих суцвіть кропу (з парасольками)
300 г кінзи
250 г м'яти
2 стручки сухого гострого перцю
1-2 ст. ложки цукру
Рослинна олія
Сіль крупна - за смаком

1. Вимити сливи, покласти в металеву каструльку з товстим дном, залити водою і проварити.
2. Коли сливи розваряться, зняти з вогню, перетерти через сито або подрібнити у блендері, видаливши кісточки.
3. Покласти перетерті сливи назад до каструльки, додати кріп, гіркий перець, сіль і варити на повільному вогні протягом 30 хвилин, потім вийняти кріп і викинути.
4. Подрібнити у блендері свіжу зелень, додати її до соусу, варити ще 15 хвилин.
5. Зняти соус з вогню, остудити.
6. Розлити в стерильні банки, влити зверху трохи рослинної олії та закатати кришками.
7. Зберігати в сухому, темному і прохолодному місці.
 

МАРИНОВАНА ЦВІТНА КАПУСТА
1 кг цвітної капусти
4-5 горошин чорного перцю
2-3 палички гвоздики
Пів палички кориці
2 ст. ложки оцту
1 л води
50 г солі
25 г цукру

1. Капусту розібрати на суцвіття і варити в окропі протягом 1 хвилини.
2. На дно скляної банки покласти спеції, потім туди ж - суцвіття капусти.
3. Воду довести до кипіння, додати сіль і цукор.
4. Залити капусту киплячим розсолом. Накрити кришкою і простерилізувати протягом 10 хвилин.
5. Влити в банку оцет і закатати.
 

СОЛОНІ ГРИБИ
1 кг білих грибів
1 головка часнику
100 г солі
Листя хрону, вишні та смородини - за смаком

1. Гриби вимити, великі гриби - розрізати на частини.
2. Часник очистити, порізати дольками.
3 .У каструлі викласти шарами гриби, часник, листя, кожен шар посипаючи сіллю.
4. Накрити тканиною і поставити під гніт у прохолодне місце на тиждень.
5. Розкласти гриби у стерильні банки, закрити пластиковими кришками і зберігати в холодному місці.

 

Телепрограма