Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Публікації

Дмитро Харатьян став даїшником-хабарником
Дмитро Харатьян став даїшником-хабарником
7 вересня 2008 | 16:50

З понеділка, 8 вересня, на К1 дивіться теленовелу "Зустрічна смуга". Шанувальники Дмитра Харатьяна побачать улюбленого кіноактора у дуже незвичному для нього амплуа.

Серіал розповідає про життя та працю співробітників ДІБДР, про тих, хто дихає свинцем на дорогах, першим приходить на допомогу та - не гребують хабарами з рук безтурботних водіїв.

Один інспектор бере хабара з водія маршрутного таксі, у котрому потім опиниться його дочка і разом з усіма пасажирами попаде в аварію. У другого виникають неприємності через те, що він оштрафував сина начальника. Третій напередодні власного весілля бере гроші у підставного порушника. Молода журналістка, яка веде розслідування про "палену" горілку, яку поставляють у місто, виходить на підпільний завод, який невідомим чином пов’язаний із співпрацівниками міліції. Але дізнається вона про це тільки у лікарні, куди попаде після замаху на її життя…

У фільмі сплетено численна кількість людських життів та доль. Кожен із героїв попадає у складну ситуацію, з якої необхідно знайти достойний вихід. Чи вдасться?

Змінитись за три дні

Дмитро Харатьян, що здобув свою славу завдяки виконанню ролей романтичних красенів, цього разу зіграє зовсім не героя, а інспектора ДІБДР із всіма властивими цій професії вадами. За одною з сюжетних ліній, Павло Волков - герой Харатьяна - за хабара відпускає у добру путь недобросовісного водія маршрутного таксі. Так трапилось, що саме у це маршрутне таксі сяде дочка інспектора, а ще за пару хвилин йому подзвонять та сповістять, що дівчинка попала в аварію і тепер знаходиться у комі. Трагедія змушує Волкова, який фактично піддав дочку небезпеці, кардинально переглянути свої життєві принципи. Ці три дні, які дочка буде знаходитися без свідомості, повністю перегорнуть світосприйняття Харатьяна та допоможуть йому зрозуміти ціну по-справжньому важливих для нього речей.

"Я не можу сказати, що мій герой із самого початку був поганим, - каже актор. - Він був звичайним, таким, як усі. Люди жаліються на даїшників: мовби, вони, гади, хабарі беруть. Але ж вони самі, власними руками та за власним бажанням їм ці хабарі дають. Як кажуть, попит породжує пропозицію.

Саме цим я намагаюсь виправдати свого героя. Звичайно, після трагедії з дочкою Волков усвідомить, що доля подала йому урок. Зовсім недавно він гордо заявляв своєму батьку - чесному даїшнику, який через свої принципи дослужився тільки до молодшого лейтенанта, що найважливіше за все - це бути "на короткій нозі" із начальством. І висміював слова батька, що той "на короткій нозі" із законом. Тепер він читає щоденник любої дитини, у котрому дочка пише, як хвилюється за тата, розмірковує, чи чесний він, чи ні, хвилюється, що якщо він візьме хабара, його посадять у тюрму. Мій герой розуміє, що батько був правий: гроші насправді не мають ніякої цінності".

Режисер: Тетяна Мірошнік

У ролях: Дмитро Харатьян, Катерина Семьонова, Сергій Ніконенко, Владислав Вєтров, В’ячеслав Бутенко, Валерій Гончар, Ірина Гордіна, Микола Денисов, Марія Дорогова, Катя Іванова, Кароліна Кормільцева, Вероніка Лисакова, Борис Міронов, Андрій Натоцинський, Анастасія Паніна, Володимир Прошкін, Олександр Толубаєв, Каміль Тукаєв, Анвар Халілулаєв, Андрій Шибаршин.

Джерело: Inter.ua

Телепрограма