Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2008
Один день. Спорт

Тривають матчі за вихід до групового етапу Кубка УЄФА

21:17

Англійський "Тотенгем" після не зовсім упевненої перемоги вдома 2:1 над польською "Віслою" у Кракові намагався щонайменше втримати перевагу. Але працювати в обороні англійцям довелося не за власним бажанням. До цього їх змусили футболісти "Вісли". Хвиля атак на ворота "Тотенгема" прийшлася наприкінці першого тайму. Але голкіпер Еурельо Гомес дивом урятував команду - спочатку від Радослава Соболевського, а потім від Жуніора Діаса. Після перерви гості змінили тактику і пішли в атаку. І на 57-й хвилині форвард "Тотенгема" Фрейзер Кемпбелл забиває гол. За шість хвилин до кінця матчу нападник польскої команди Павел Брожек б'є по воротах, м'яч перелітає через воротаря точнісінько у правий кут воріт. "Вісла" зрівнює рахунок - 1:1, але цього для виходу в груповий етап Кубка УЄФА недостатньо.

Московський "Спартак" на чолі з оновленим тренерським штабом на своєму полі приймає чеський "Банік". Після гостьової перемоги - 1:0 - росіянам достатньо нічиєї у матчі-відповіді. Перший гол московські "Лужники" побачили вже на третій хвилині. Клементе Родрігес віддав пас у штрафний майданчик, невлучний простріл - і Нікіта Баженов добиває у порожні ворота "Баніка". За півгодини капітан гостей Рудольф Отепка зрівнює рахунок - 1:1. Таким рахунок залишається до кінця матчу. Тож "Спартак" свій план-мінімум на цей поєдинок виконав і потрапив до групового етапу Кубка УЄФА.

Харківський "Металіст" у першому виїзному матчі поступився турецькому "Бешикташу" - 0:1. Тож тепер, щоб вийти до групового етапу Кубка УЄФА, українцям треба перемагати з різницею у два м'ячі. 

Мирон Маркевич, головний тренер ФК "Металіст" (Харків):

- Команда "Бешикташ" нас обіграла 1:0, у них перевага в 1 м'яч - ії треба ліквідувати.

Ертугрул Саглам, головний тренер ФК "Бешикташ":

- Я вважаю, що 1:0 - це замала перевага, щоб почуватися спокійно перед поєдинком в Україні. Багато хто записав моїх хлопців у фаворити цього протистояння. Однак я хочу застерегти від таких висновків. Перший матч довів, що перед нами - серйозний супротивник, який своє місце у груповому раунді Кубка УЄФА так просто не віддасть.

Турецький тренер мав рацію - українці й не думали здаватись. На 16-й хвилині Коельо Джексон забиває гол-красень - потужним прострілом з центрального кола м'яч перелетів через голкіпера гостей і від поперечини потрапив у сітку воріт. Всього через 10 хвилин "Металіст" подвоїв перевагу. І знов відмітився Джексон. Він віддав пас на Марко Девіча, який зі штрафного майданчика пробив у нижній кут воріт - у протихід воротареві. З таким рахунком 2:0 на користь харків'ян футболісти пішли на перерву.

Телепрограма