Головна Мапа сайту Контакти
RSS
6 жовтня 2008
Один день. Спорт

У чемпіонаті Іспанії "Барселона" повторила рекорд 66-річної давнини

21:17

У чемпіонаті Іспанії "Барселона" повторила рекорд 66-річної давнини. На власному полі "Барса" розтрощила мадридський "Атлетико" 6:1. А перші 5 м'ячів команда Хосепа Гвардьйоли забила за стартові 27 хвилин гри. Востаннє таку швидкострільність каталонці показали у 1942-му році. Тоді "Барса" познущалася над "Сельтою" - 8:0.

Каталонія проти Мадрида. Кожного разу це протистояння - свято для іспанських вболівальників. Щоправда, справжньої футбольної боротьби не вийшло. "Барса" виявилась на голову сильнішою за суперника. Вже на другій хвилині Маркес після подачі кутового відкрив рахунок. А далі голи посипались у ворота мадридців. Мессі заробив пенальті і розплився у посмішці. Неначе знав, що Ето'О не схибить. Здавалось, "Атлетико" зуміє нав'язати боротьбу. Особливо після гола Максі, удар котрого захопив зненацька Вальдеса. Утім, ні - це тільки розлютило "Барсу". На 18-ій хвилині той же Ето'О, буквально познущавшись над захисниками, збільшив перевагу - 4:1. А через 10 хвилин Гудйонсен отримав зручний пас від штанги і забив 5-й гол. Після перерви на фанів чекав вишуканий десерт. Погляньте на останню результативну комбінацію "Барси". Зіпсувати таке Анрі не мав права. 6:1 - після цієї перемоги "Барселона" піднялась на четверте місце.

Інше протистояння Каталонії та Мадрида завершилось нічиєю. Мадридський "Реал" не зумів обіграти "Еспаньйол". Мало того, у середині першого тайму Тамудо заробив одинадцятиметровий. Він же і реалізував пенальті, вивівши каталонців уперед. Щоправда, радів "Еспаньйол" недовго. За чотири хвилині Рауль вдало зіграв головою, і командам довелось починати все спочатку. Краще вийшло у "Еспаньйола" і зокрема у Луїса Гарсії, котрий закінчив результативну атаку. Ще у першому таймі той же Рауль встиг оформити дубль. Вже у доданий час першого тайму нападник неробочою правою вдруге вирівняв становище. "Реал" міг здобути і перемогу. Однак Камені не дозволив. Камерунський голкіпер "Еспаньойла" кілька разів рятував після небезпечних ударів мадридців. У підсумку 2:2 - і "Реал" поки що 5-й у чемпіонаті.

Поки Каталонія і Мадрид з'ясовують стосунки, "Валенсія" продовжує утримувати лідерство. Однак матч проти "Вальядоліда" не видався легким. У пешому таймі лише штанга допомогла "Валенсії" після удару Педро Леона. Зате по перерві "кажани" показали клас. Вілья зручно скинув м'яч на Фернандеса, і португалець влучив у кут. Усе, на що спромігся "Вальядолід" - момент у Ескудеро, який півзахисник так і не використав. Тож, 1:0 - "Валенсія" поки що без поразок у першості.

Телепрограма