Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 листопада 2008
Один день. Спорт

Фестиваль "Сноуборд-відео" продемонстрував рівень українського сноубордингу

21:04

Центр Києва засипало снігом. Опади навмисно привезли для проведення Фестивалю "Сноуборд-відео". Столична ковзанка пожертвувала півтори тонни снігу Федерації дошкарів України, яка намагається привернути увагу до активного відпочинку. Подрібнений лід використали спеціально для показових виступів. Карколомні трюки на дошках виконували найкращі сноубордисти України. І подивитися можна було не лише на стрибки з трампліна наживо, а й власне на відео про екстемальний відпочинок. Зокрема, тут відбулася одна з найвидовищніших та найочікуваніших премЭєр року - презентація американської стрічки "Ось і все".

Дарина Горова, журналіст:

-  На карпатському гірськолижному курорті Драгобрат випав сніг. Сезон катання відкрито. Кататися почали навіть у Києві.

Так початок зими святкувала Федерація сноуборду України. Фестиваль дошкарського відео вона проводить уже вп’яте.

Євгеній Павлюкевич, президент федерації сноуборду України:

- Каждый год повышается количество присутствующих гостей на фестивале. Мы видим действительно заинтересованых людей, которые с азартом в глазах смотрят.

У федерації кажуть: в Україні щороку з’являється чимдалі більше бордерів. Сьогодні активно катаються 10 тисяч людей. Після карколомних трюків, які демонстрували на фестивалі, кількість дошкарів, імовірно, збільшиться. Охочим радять.

Євгеній Павлюкевич, президент федерації сноуборду України:

- Для начала нужно зайти в интернет и почитать, поспрашивать, позадавать вопросы. После этого взять на прокат снаряжение, попробовать, действительно ли есть интерес, а он как правило бывает после пробы, то покупать свое снаряжение и ездить в горы.

Українські дошкарі, які уже відточили майстерність, тепер знімають свої викрутаси на камеру. Вперше на великому екрані - презентація українського сноуборд-фільму.

Роман Кулик, режисер фільму "Побачимося!":

- Ну наконец-то в Украине появились такие райдеры, которым есть что показать. Собственно фильм о том, как поднялся наш уровень за прошедшие годы.

Роман із друзями катався увесь рік: Україна, Польща, Австрія, Франція та Італія. Для зйомок із власної кишені виклали 10 тисяч доларів. Сюжет фільму простий.

Роман Кулик, режисер фільму "Побачимося!":

- Город и вообще, вся эта суета, давит на голову. Хочеться очень сильно куда-то вырваться и несколько человек, мы сразу же одеваемся, собираемся и сразу же уматываем в горы.

Знімали одне одного по черзі. Щоб зафільмувати ці кадри, треба рухатися паралельно з дошкарем і з такою самою швидкістю. "Побачимося!" з’явиться на екранах кількох кінотеатрів. Якщо на прокаті вдасться заробити - гроші вкладуть у наступні проекти. Засніжені вершини чекають!

Дарина Горова, Юрій Романюк, К1.

Телепрограма