Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 грудня 2008
Один день. Спорт

Одна історія. Найкращі футболісти Європи-2008

21:20

Криштіану Роналду - найкращий футболіст Європи-2008. Португалець виграв головний трофей Старого світу - "Золотий м'яч". У традиційному опитуванні видання "Франс Футбол" Роналду набрав 446 балів з 480-ти можливих. Півзахисник "Манчестер Юнайтед" - третій португалець - володар трофея. Раніше почесний приз здобували вже легендарний Еусебіу та Луїш Фігу. Про їхніх послідовників - в "Одній історії" Дмитра Євчина.

Криштіану Роналду. 446 очок. "Манчестер Юнайтед"

Безапеляційна перемога. Це про перевагу португальця над конкурентами у боротьбі за "Золотий м'яч". Найближчого переслідувача Роналду випередив на 165 балів. Чому? А тому що він уміє грати не тільки на результат, а й просто красиво. Навряд чи сер Алекс Фергюсон пошкодував, що 2003-го заплатив за 18-річного півзахисника майже 15 мільйонів євро. Роналду тільки минулого сезону забив 42 голи. Ці м'ячі допомогли "Манчестеру" виграти чемпіонат Англії, та головне - Лігу чемпіонів. Саме перемога у найпрестижіншому євротурнірі зробила португальця фаворитом у опитуванні "Франс Футбол". Допоміг і самопіар. Адже балачки Роналду про бажання грати у мадридському "Реалі" досить довго були топ-новиною.  

Ліонель Мессі. 281 очок. "Барселона"

Ліонель Мессі - другий у черзі за "Золотим м'ячем". Аргентинець хоча і програв із великим відривом, утім наступного року він точно посперечається за приз "Франс Футбол". У нинішньому сезоні нападник уже встиг забити 9 голів у 12-ти матчах чемпіонату Іспанії. І це тільки початок. Мессі доводить, що зріст у футболі - не головне. А от швидкість - інша річ. Завдяки несподіваним прискоренням і ривкам обіграти захисника для південноамериканця - справа часу. Допомагає і техніка, м'яч неначе приклеєний до бутси Мессі. Та Ліонель не з жадібних гравців. При нагоді може і зручний пас віддати. Тож якщо "Барселоні" до снаги виграти Лігу чемпіонів, то чом би невисокому аргентинцеві не здобути "Золотий м'яч" наступного року?    

Фернандо Торрес. 179 очок. "Ліверпуль"

Чемпіон Європи-2008 Фернандо Торрес - третій у опитуванні спортивних журналістів. Навіть Мессі він програв більше 100 очок. Однак великі трофеї у кар'єрі "Ель-Ніньйо" також попереду. За останні 10 років у багатій історії "Ліверпуля" іспанець першим досягнув позначки 20 голів у чемпіонаті Англії. У національній збірній "Ель Ніньйо" також на перших ролях. Завдяки талантам бомбардира Іспанія вперше за 44 роки виграла чемпіонат Європи.

Телепрограма