Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 грудня 2008
Один день. Спорт

Шахісту Іванчуку загрожує дворічна дискваліфікація

21:16

Лідерові української збірної з шахів Василеві Іванчуку загрожує дворічна дискваліфікація. Про це повідомив президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов.

Іванчука можуть відсторонити через відмову пройти допінг-контроль після Всесвітньої шахової Олімпіади у Дрездені. Як наслідок, чиновники мають право анулювати всі партії, які зіграв Василь Іванчук. Якщо це станеться, то це вплине і на загальний результат збірної України. Вона буде позбавлена Кубка Нони Гапріндашвілі, який присуджується за найкращий виступ обох команд - чоловічої та жіночої. У національній федерації шахів сьогодні пояснили поведінку відомого гросмейстера.

Леонід Тимошенко, віце-президент Федерації шахів України:

- Судья, который ему предложил повести допинг-контроль, некорректно с ним поступил. Вы знаете в каком он состоянии, если он всю ночь переживал и готовился к этой встрече. И ему так жестко и грубо сказали - идем, и все. Он, естественно, грубо отшвырнул и убежал. Василий сделает все для того, чтобы Украина была незапятнана.

Василь Іванчук має три місяці на виправдання. Такий термін дала гросмейстеру Міжнародна федерація шахів, аби він пояснив свою поведінку перед допінг-комісією змагань.

Телепрограма