Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 грудня 2008
Один день. Спорт

Українським командам дістались міцні опоненти

21:05

Опоненти українських команд представляють топ - європейські чемпіонати. Генуезька Сампдорія - італійську серію "А", Валенсія - іспанську Прімеру, а лондонський Тоттенгем - англійську прем’єр-лігу. Кожна команда домагалась Успіхів на євроарені. Валенсія та Тоттенгем вигравали Кубок УЄФА. Сампдорія - здобувала Кубок володарів кубків. Докладніше про суперників вітчизняних клубів - в одній історії Дмитра Євчина.

Валенсія (Іспанія). Володар Кубка УЄФА 2004

"Валенсія - найсерйозніший суперник, який тільки міг нам дістатись". Так відреагував на результати жеребкування Юрій Сьомін. І тренер киян не далекий від істини. Валенсія зразка нинішнього сезону - суперник не з приємних. Команда друга у чемпіонаті Іспанії і готова боротись за трофеї. Першу скрипку в складі "КажанІв" грає Давид Вілья - найкращий бомбардир клубу та донедавна чемпіонату Іспанії. Також незамінний гравець національної збірної. Сильний півзахист - візитівка "Кажанів". Хоакін - відповідає за правий фланг Валенсії. До того ж чимало забиває. Вісенте - господарює зліва. І також не проти завершити атаку. Капітан левантійців - Карлос Марчена. Центральний захисник збірної Іспанії. Найчастіше в парі з ним грає Рауль Альбіоль. При стандартних положеннях чекай і від нього неприємностей.

Тоттенгем (Лондон). Володар Кубка УЄФА 1972, 1984

Суперник Шахтаря - Тоттенгем - тренерська команда. З приходом Гаррі Реднапа "Шпори" додають з кожним матчем. Хоча на початку сезону лондонці були в зоні вильоту в прем’єр-лізі. У дев’яти турах Тоттенгем не здобув жодної перемоги. Це - найгірший старт за всю історію клубу. Реднап зумів Навести лад у захисті і допоміг розкритись Роману Павлюченку.  Колишнього московського спартаківця критикують за небажання вчити англійську. Однак він доводить, що йому це й не потрібно. Вистачає знання мови футболу. Своїх партнерів росіянин розуміє і регулярно забиває. У 14 матчах нападник збірної Росії встиг відзначитись сім разів. Тож, про болгарина Димитара Бербатова, котрий сяяв торік у клубі, вже почали забувати...Утім, як і про великі перемоги. Адже "Шпори" понад 20 років не виборювали євротрофеїв. 


Сампдорія (Генуя). Володар Кубка володарів кубків 1990

Металісту Мирона Маркевича протистоятиме генуезька Сампдорія. Справжня команда, яка полюбляє грати колективно. Єдина зірка в складі Сампи - її капітан - Антоніо Касано. Колишній гравець мадридського Реала тепер на підйомі. Головний біль для будь-якого захисту. Швидкий, технічний та непередбачуваний. Може власноруч здобути перемогу. А інколи здатен, буквально, розчинитись на полі.    

Телепрограма