Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 грудня 2008
Один день. Спорт

Чому гандбольний "Спартак" ледь жевріє, а не світить

21:07

Гандбольний "Спартак" завершив рік на четвертому місці у чемпіонаті України. Не найкращий результат для київської команди. Легендарний "Спартак" не звик бути на других ролях. Столичний клуб 19-ть років поспіль вигравав чемпіонат Радянського Союзу. І ще 13-ть разів здобував Кубок Європейських чемпіонів. Це досягнення, до речі, занесене до Книги Рекордів Гіннеса.

Чому тільки четверті ? На це питання у клубі навіть не шукають відповіді. Адже керуються прислів’ям - "Не до жиру, аби живу". "Спартак" - на утриманні столичної влади. Найнеобхідніше - звичайний зал, доводиться орендувати у київського ліцею. Тренуються не коли потрібно, а коли майданчик вільний.     

Олександр Гурський, головний тренер гандбольного клубу "Спартак" (Київ):

- С 12-и до двух есть пауза. И  это наше время. То есть игры у нас в чемпионате проводятся вечером или утром. А мы тренируемся в обед постоянно. Оно уже как биоритм дает сбой. Обед идет у человека идет сигнал обедать, а мы в это время тренируемся.

Спартаківці не отримували зарплатні з листопада. Міжсезонний тренувальний збір теж під питанням. Адже і на це потрібні кошти. Про власний транспорт ніхто й не згадує. 

Олександр Гурський, головний тренер гандбольного клубу "Спартак" (Київ):

- Проблема что спаррингов мало играем. Действительно, транспорта своего к сожалению нет. Но я ж говорю, если б было финансирование, можно было бы ездить и поездом.

Це все викликало кадрові проблеми. Наразі у команди тільки 15 гравців. Замало для здобуття трофеїв.  

Дмитро Євчин, журналіст:

- Ще кілька років тому виступати за київський Спартак було почесно для кожної гандболістки. Тепер - інша справа. Гравці залишають команду. А Спартак - один з наймолодших клубів українського чемпіонату.

За спартаківськими мірками у 22 - ти вже ветеран. Тож капітана Тетяну БілЕню вважають старожилом клубу.

Тетяна Біленя, капітан гандбольного клубу "Спартак" (Київ):

- Нет, ну у каждого спортсмена такое желание возникает. Куда-то уехать попробовать чего-то лучшего. Посмотреть как в Европе. Как в той же России. Интересно. Хочется. Но на данной момент у нас такой возможности нет. 

Немає, тому, що у більшості довгострокові контракти. Вони й тримають дівчат у клубі. Особливо гравців, які вже нюхнули пороху у збірній.  

Тетяна Чухно, гравець гандбольного клубу "Спартак" (Київ):

- За - двумя, руками и ногами. Побыстрее бы уйти. Да здесь делать нечего. Вообще нечего. Команда молодая. А результата все равно нету. Не покажем никакого. Перспективы здесь вообще никакой. Только институт закончить и все.

Олександр Гурський, котрий очолює Спартак і водночас збірну України, все-таки сподівається на найкраще. Зокрема, що титуловану команду помітять люди заможні та небайдужі до гандболу.

Олександр Гурський, головний тренер гандбольного клубу "Спартак" (Київ):

- Но я не думаю, что такой бренд как "Спартак" должен остаться в стороне. 13-тикратный обладатель Еврокубка чемпионов. И это книга Рекордов Гинесса. Эти девочки есть. Они ж не разбегаются. Там худо-бедно, но не должно такого быть. Не должно.

Дмитро Євчин Павло Лисенко К-1.

Телепрограма