Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 лютого 2009
Один день. Спорт

Сформовано основний состав хоккейної збірної України

21:06

Головний тренер збірної України з хокею Олександр Сеуканд назвав імена 22-ох гравців, які змагатимуться у відбірних матчах до зимової Олімпіади-2010. Сьогодні вони провели останнє тренування в Києві та вилетіли до Риги. Перший матч українці зіграють 5-го лютого з італійцями. Потім - зі збірними Латвії та Угорщини. Щоб потрапити на Олімпіаду до Ванкувера, команді потрібно перемогти в усіх матчах.

Яна Биховець, журналіст:

- На останньому тренуванні збірної України з хокею на домашній арені не має трьох основних гравців - Климентьєва, Шахрайчука та Міхнова. На збір до Києва вони не приїхали через зайнятість в Континентальній хокейній лізі та чемпіонаті Білорусі. До команди вони приєднаються вже завтра у Латвії.

До першого матчу вібірного турніру - два дні, а збірна України ще не мала змоги награти весь бойовий склад. Навіть на тренуванні.
   
Олександр Сеуканд, головний тренер збірної України з хоккею:

- К сожалению, очень мало провели общих тренировок на льду и все-таки полный состав мы не собрали - одни подъедут прямо в Ригу. Практически игра с Италией у нас будет с листа. Есть такое у моих коллег - это хоккейный интеллект, который позволит быстрее сыграться и прийти к общему знаменателю.

Двоє гравців НХЛ, на яких розраховували, - Геннадій Разін та Артем Остроушко, відмовились від участі в змаганнях з невідомих причин. А про таких зірок, як Руслан Федотенко та Олексій Понікаровський, - це гравці НХЛ - взагалі не йдеться.

Тому - базовий склад української збірної - гравці "Сокола". Ця команда - 10-разовий чемпіон країни, лідер Відкритого чемпіонату Росії. До складу синьо-жовтих приєдналися також четверо білоруських та шість російських легіонерів. Серед них - Костянтин Касянчук - гравець московського "Динамо" та один із найкращих бомбардирів НХЛ. 

Костянтин Касянчук, гравець збірної України з хоккею:

- Хочу сказать, что все соперники для нас серьезные и никого не хочу выделять, пример тому Венгрия весной. На всех будем настраиваться одинаково - максимально. С настроем на 1 место - выиграть чемпионат и попасть на Олимпиаду.

Принциповим суперником нашої команди в боротьбі за єдину путівку на Олімпіаду вважають господарів турніру. Саме збірна Латвії на Олімпіаді-2002 вибила українців з боротьби за медалі, перегравши з рахунком 9:2. Доречі, на відміну від нашої збірної, - латиші зуміли повернути до свого складу хокеїстів НХЛ.

Яна Биховець, Олексій Стеченко, К1.

Телепрограма