Головна Мапа сайту Контакти
RSS
9 лютого 2009
Один день. Спорт

Збірна України з футболу провела перше цьогорічне тренування

21:06

Збірна України з футболу провела перше цьогорічне тренування. Команда Олексія Михайличенка готується спробувати сили у товариському турнірі на Кіпрі. 10 лютого українці зіграють проти збірної Словаччини. Переможець поєдинку вийде у фінал, у якому зустрінеться з сильнішою командою протистояння Сербія - Кіпр. Збірну України зразка 2009-го року бачив Дмитро Євчин.

Свій перший збір у 2009-му національна команда проводить не у повному складі. Геть усі легіонери затрималися у своїх клубах. Іще шестеро динамівців приєднаються до збірної вже на Кіпрі.

Олексію Михайличенку доводиться йти на компроміс. "Динамо" готується до матчів Кубка УЄФА в Іспанії. Саме звідти і прилетять "збірники". У легіонерів - свої турботи. Андрій Воронін тільки у суботу забив гол у чемпіонаті Німеччини. Своєю чергою Анатолій Тимощук разом із пітерським "Зенітом" готується до нового сезону. Обидва теж наздоженуть збірну вже на Кіпрі. А от на Андрія Шевченка чекати не варто.

Олексій Михайличенко, головний тренер збірної України з футболу:

- Мы не сможем задействовать прежде всего Андрея Шевченка, который получил травму накануне своего отъезда. Поэтому он и не сможет принять участие. Но мы не вызвали и Олега Гусева. Он на этот момент еще не вернул себе тех кондиций.

Хтось не може, а хтось просто не хоче. Гравець пермського "Амкара" Віталій Федорів, наприклад, не надто бажає одягати футболку національної команди - розповідає Михайличенко.

Олексій Михайличенко, головний тренер збірної України з футболу:

- На мой взгляд, играть в сборной надо, во-первых, заслужить. И очень, очень хотеть. Я вообще не понимаю психологию - как можно не хотеть играть за свою страну.

Зате серб Марко Девіч за свою нову країну грає із задоволенням. Кожен виклик для гравця "Металіста" - особлива подія.

Марко Девіч, гравець збірної України з футболу:

- Этот вызов за сборную - это что-то отдельно, понимаете. Всегда особенно радуешся этому. Ну понимаете, когда идут игры за сборную, каждый себя хочет отдать по максимуму. Несмотря на то, либо это тварищеская, либо такая игра. Ну сами понимаете. Когда ты играешь за страну, то это по-другому.

З 23-х викликаних у манежі лише 14 гравців. Переважно з "Дніпра" та "Шахтаря". Абсолютний дебютант - дніпропетровець Павло Пашаєв. Його одноклубник Руслан Ротань повертається до збірної після річної перерви.   

Руслан Ротань, гравець збірної України з футболу:

- О какой-то стопроцентной готовности говорить тяжело. Но вызов в сборную - он сам по себе подстегивает. Всегда показывать, из себя выжимать максимум. Понятно, что за красивые глазки не будут брать. Я ж говорю, постараемся доказать, что мы готовы играть в национальной сборной.

Загалом турнір на Кіпрі - перший етап підготовки до поєдинку з лідерами групи у відбірному турнірі до Чемпіонату світу-2010 - англійцями. Адже від результату цього матчу залежить, чи зможуть українці поборотися за путівку на південноафриканський мундіаль.

Дмитро Євчин, Дмитро Поденко К1.

Телепрограма