Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 лютого 2009
Один день. Спорт

Огляд матчів Кубка УЄФА

21:02

Колишній капітан "Шахтаря" Анатолій Тимощук здобув перемогу для "Зеніта" в першому матчі Кубка УЄФА. Пітерці на власному полі приймали німецький "Штутгарт". І хоча матч завершився на користь "Зеніта", "шваби" не втратили шансів вийти до наступного етапу. Гол на чужому полі, який у єврокубках "на вагу золота", німці таки забили. Про цей та інші поєдинки Кубка УЄФА - у спортогляді Тетяни Шолі.

"Зеніт" - "Штутгарт" - 2:1. Кубок УЄФА

Про кращий дебют новачок "Зеніта" Саболч Хусті, мабуть, і не мріяв. Угорець, який прийшов на місце самого Аршавіна, забив свій перший гол уже на 2-й хвилині. Удар Семшова голкіпер відбив, однак акробатичний етюд Хусті змусив Лемана капітулювати. Від невдалого початку німецька команда оговталась завдяки Широкову. На 15-й хвилині захисник "Зеніта" "подарував" м'яч супернику, і помилка стала фатальною. Гомес наблизився до воріт, потім точно пробив. Нічия "Зеніт" аж ніяк не влаштовувала. Пітерці пішли уперед, "шваби" зосередились на захисті. У цьому епізоді колишній гравець "Баварії" Хітцельшпергер мало не травмував майбутнього баварця - Тимощука. Проте українець вистояв. І не просто продовжив гру, а й голом відзначився. Удар у дев'ятку на останній хвилині першого тайму приніс перемогу "Зеніту" - 2:1.       

"Астон Вілла" - "ЦСКА"- 1:1. Кубок УЄФА

Віднедавна боси "Челсі" - Гус Хіддінк та Роман Абрамович - на футбол ходять тільки разом. У матчі московського "ЦСКА" та "Астон Вілли" їм було на що подивитись. Бодай на гол Вагнера Лава на 14-й хвилині. Бразилець зіграв із Дзагоєвим, а потім таке соло виконав, що захист бірмінгемців розсипався. "Астон Вілла", котра і до цього більше атакувала, заграла ще агресивніше. У цьому моменті міг забивати Кар'ю, однак м'яч пройшов вище. Своєю чергою "армійці" контратакували - і не менш небезпечно. Наприклад, Жирков мало не влучив під поперечину. Тільки наприкінці гри захист москвичів не витримав. Норвежець Кар'ю зрівняв рахунок, хоча відбити цей удар Акінфеєву було цілком до снаги. Отже, 1:1 - нічия на користь "ЦСКА".   

"Вердер" - "Мілан" - 1:1. Кубок УЄФА

Із таким самим рахунком завершився поєдинок бременського "Вердера" та італійського "Мілана". У першому таймі нагадав про себе Супер Піппо. Індзагі дозволили зупинити м'яч, а далі він уже й сам впорався. Як це зазвичай відбувається у "Вердері", за помилки захисту відповідає атака. А саме Дієго. У другому таймі бразилець технічно обробив м'яч і пробив повз Діда. У підсумку 1:1 - переможець протистояння визначиться у матчі в Бремені. Можливо, тоді "Мілану" й допоможе Шевченко. Поки що українець травмований.

Телепрограма