Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 лютого 2009
Один день. Спорт

"Манчестер Юнайтед" займається благочинністю

21:01

Англійський "Манчестер Юнайтед", другий після мадридського Реала, - найбагатший клуб світу. Кожен матч на стадіоні МЮ "Олд Траффорд" приносить команді 4 з половиною мільйона євро прибутку. І це тільки виручка від сезонних абонементів та продажу квитків. Заробленими грішми боси клубу розпоряджаються виважено. Зокрема, витрачають на доброчинність. Про останній шляхетний вчинок "Червоних дияволів" розкаже - Дмитро Євчин.

Гуляти цими вулицями Манчестера небезпечно навіть із собакою. Покинуті будинки з розбитими шибками або ж густозаселені багатоповерхівки - обличчя так званих неблагонадійних районів промислового центру Англії. Безпечних розваг для дітей - майже немає. Єдиний осередок здорового способу життя - ось цей спортивний центр, збудований на кошти Манчестер Юнайтед та спонсорів футбольної прем’єр-ліги. Інспектувати роботу закладу вирушив зірка МЮ - Раян Гіггз. Для дітлахів, які займаються у центрі - валлієць - кумир номер один. Він виступав за Манчестер Юнайтед, коли ці діти ще не народилися. Прийшов до команди 19 років тому.

Раян Гіггз, півзахисник ФК "Манчестер Юнайтед" (Англія):

- Востаннє я був тут два роки тому, коли спортивний центр тільки-но відкрили. Тож повернутися сюди - особливо приємно. Я побачив, як усе змінилось і, до речі, на краще. Головне - довкола багато посмішок. Переконаний, дітлахи залюбки приходять до нашого центру.

Тепер центр процвітає. Дітей, які щороку приходять сюди, більшає. Щоб відкрити спортивну залу, найняти тренерів і забезпечити їх усім необхідним, Манчестер Юнайтед розщедрився на суму в майже півмільйона євро. Для клубу, котрий на кожному домашньому матчі заробляє у 10 разів більше, - це дрібниця. Поява Раяна Гіггза у центрі - подія непересічна. А урок футболу від півзахисника - безцінний. У залі аншлаг, поганяти м’яча із легендарним валлійцем хочуть навіть дівчата.
 
Раян Гіггз, півзахисник ФК "Манчестер Юнайтед" (Англія):

- У центрі можна займатися будь-якими видами спорту. Футбол, баскетбол, волейбол, бадмінтон - будь-ласка приходьте. Вважаю, що це набагато корисніше, ніж дотемна вештатися вулицями, або ж цілодобово бавитись у Плей Стейшн.

Принаймні тепер у дітей з’явилась альтернатива. За кілька років у Великій Британії було збудовано 200 таких спортивних центрів.

Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма