Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 березня 2009
Один день. Спорт

"Сокіл" закінчив регулярний чемпіонат Росії

21:02

"Сокіл" - єдина українська команда, яка грає у російських лігах - закінчила регулярний чемпіонат. На заключні матчі до киян у гості завітав головний суперник - "Дмітров". Підмосковному клубу треба було у двох іграх із "Соколом" набрати лише одне очко, щоб зайняти перше місце. Тоді як киянам потрібно двічі перемагати в основний час. Як завершилось протистояння та які підсумки проміжного етапу чемпіонату - в сюжеті Веніаміна Трубачова.

Останній матч "Сокола" у Вищій лізі регулярного чемпіонату Росії з хокею аншлагу не зібрав на трибунах льодової арени "Термінал" у Броварах. Саме тут, а не у Києві, усі домашні матчі грає столичний клуб. "Сокіл", хоч протягом чемпіонату і лідирував, але в результаті чемпіоном так і не став. Вирішальними виявились два матчі з підмосковною командою "Дмітров".

У завершальному поєдинку регулярки "Сокіл" переміг. На домашньому льоду кияни у напруженій боротьбі дотиснули "Дмітров" лише в останньому третьому періоді - 5:4. Дубль зробив Юрій Дяченко, голами відзначились Дмитро Цируль та Олег Шафаренко. Переможну шайбу закинув Роман Сальников.   

Олег Шафаренко, гравець ХК "Сокіл":

- Они играли две игры в полную, но они свои очки взяли, благополучная команда, все выплачивается вовремя, день в день, большие зарпаты, большой бюджет. И все игроки, которые играют в "Дмитрове", - это все люди, которые поиграли в Суперлиге, очень опытные и с именем.

Доля чемпіонства визначилась у суботньому поєдинку цих команд. У "Сокола" гра йшла, але голкіпер "Дмітрова" тягнув практично все, що летіло у площу воріт. У результаті - 1:3 на користь підмосковної команди. У киян голом престижу відзначився Дмитро Толкунов. На останніх хвилинах матчу нерви не витримали у Андрія Срюбка, який кулаками вирішив показати силу воротареві суперника - шведу Даніелю Сперле.

Олександр Матвійчук, гравець ХК "Сокіл":

- Хотелось первое место, были очень близки, но сразу играть во всех турнирах одной командой, мы теряли очки лишь из-за того, что основной состав играл в другом месте.

Попри фінансові проблеми - хокеїстам "Сокола" вже кілька місяців не платять преміальних - і травми провідних гравців, головний тренер Олександр Сеуканд результатом задоволений.

Олександр Сеуканд, головний тренер ХК "Сокіл":

- Я думаю, на оценку "хорошо", игры провели ровно, несмотря ни на что, несмотря на кризис, и прочее, и прочее. Ребята профессионально отнеслись к своим обязанностям, никакого демарша не было, они честно выполянли свои обязанности, и я думаю, что болельщикам не было стидно.

Хоч переможцями і не стали, але задачу на регулярний чемпіонат виконали - це одне з перших двох місць. І вже зараз керівництво "Сокола" ставить перед командою максимальні цілі.

Сергій Корабльов, перший віце-президент ХК "Сокіл":

- Это выиграть чемпионат Украины и решить задачу, которая еще была поставлена перед началом сезона - это попадание в полуфинал чемпионата России по хоккею.

Плей-оф Відкритого чемпіонату Росії для "Сокола" почнеться з другого раунду, це 1/8 фіналу. Суперником київської команди стане переможець пари "Рязань"-"Липецьк". Серія стартує 17 березня й триватиме до трьох перемог.

Веніамін Трубачов, Геннадій Анікеєнко, К1.

Телепрограма