Головна Мапа сайту Контакти
RSS
4 березня 2009
Один день. Спорт

Українська жіноча ралійна команда представила своє нове авто

21:01

Українська жіноча ралійна команда представила своє нове авто. На вантажівці вітчизняного виробництва дівчата візьмуть участь у "Жіночому Дакарі". Саме так називають перегони, які започаткувала француженка Домінік Сера. З 1991-го шанувальниці автомарафонів щороку змагаються у північно-африканській пустелі. 14 березня учасниці стартують у французькому Марселі, і за два тижні фінішують у Марокко. Як готуються до випробування українські гонщиці - бачив Дмитро Євчин.

До марокканської пустелі українська жіноча команда вирушить на ось цьому "КРАЗі". Вага автомобіля - 16 тонн. Ним керуватиме дівчина вагою 50 кілограмів.

Щоправда, не одна. Екіпаж вантажівки - три пілотеси. Кожна пройшла ретельний відбір. Дівчата уміють управляти авто, прокладати маршрут та знаються на механіці. Нещодавно команда витримала тест-драйв у кременчуцьких пісках. Тепер дівчата підтримують форму на Київщині. До свого авто-велетня вже призвичаїлись.

Ганна Сухобрус, другий пілот української команди "КРАЗ раллі рейд":

- Нет, уже нет. Когда села первый раз - боялась. А сейчас уже нет. Уже сейчас воспринимаю как подругу, друга. Нормально. Тут коробка чуть другая. Тут 9-ступенчатая коробка. И немножко отличается третяя от четвертой - обычной. А так в принципе тоже самое. И кнопочек побольше.

Особливість автомарафону - категорично заборонена GPS-навігація. Тобто, орієнтуватися в пустелі доведеться без комп'ютера. 

І це не єдине обмеження організаторів. У марокканських барханах екіпажі будуть віч-на-віч із труднощами. Наприклад, ось цьому зеленому монстру - так званій "технічці" - шлях на раллі закритий.

Роман Шипков, директор української команди "КРАЗ раллі рейд":

- Второе - то, что запрещено техническое сопровождение. То есть, все техническое сопровождение обеспечивают организаторы. И третяя отличительная особенность - то, что можно участвовать на станадартных, практически на стандартних автомобилях. То есть машина изготовлена заводом-изготовителем. Уже на такой машине можна ехать в этом соревновании.

Загалом в українського екіпажа - менше тижня на підготовку.

10 березня дівчата виїдуть до Марселя. Звідти екіпаж поромом переправиться до Північної Африки. Потім вітчизняний "КРАЗ" повернеться на суходіл. Українська команда розпочне подорож до Марокко у Танжері і завершить у місті Ес-Сувейра - на узбережжі Атлантичного океану.

Попри це, така далека подорож дівчат не лякає.

Ганна Сухобрус, другий пілот української команди "КРАЗ раллі рейд":

- Настільки бойовий настрій, що я вже чекаю 10-го числа. Я вже хочу виїхати.

Юлія Загородня, третій пілот української команди "КРАЗ Раллі Рейд":

- А я не знаю, може я в душі така, що мені якось наважуватися не треба. Якось хочеться, хочеться спробувати.

Перемога будь-якою ціною - такого завдання керівництво команди перед дівчатами не ставить. Лише на адаптацію до нової траси потрібно 3 роки. Хоча у жіночому раллі статися може все. Адже новачкам щастить.

Дмитро Євчин, Сергій Дубінін, К-1.

Телепрограма