Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 березня 2009
Один день. Спорт

У Києві відкрилась виставка "Мотобайк-2009"

21:01

У Києві відкрилась виставка "двоколісних" - "Мотобайк-2009". Цьогоріч у експозиції близько ста стендів. Представники Білорусі, Угорщини, Італії та Китаю. Загалом, шанувальникам спортивної мототехніки було з чого обирати. Адже до столиці України завітали знамениті виробники - переможці престижних мотоперегонів. Швидкісний асортимент "Мотобайка-2009" вивчав Дмитро Євчин.

Команда "Дукаті" - немов історія мотоспорту. Вперше італійська команда взяла участь у спортивних мотоперегонах одразу після Другої світової війни. З того часу з перемогами не розлучається. Остання була здобута у 2007. Австралієць Кейсі Стоунер виграв престижну серію Moto GP.

Один з лідерів "Королівських мотоперегонів" дотепер разом із "Дукаті". На італійському байку Стоунер складає конкуренцію 5-разовому чемпіону світу Валентино Россі. Схожий червоний байк, однак, звісно, не такий потужний, представили і на київській виставці. Бодай сфотографуватися з таким "красенем" охочих хоч відбавляй.

Ренато Анжеліні, офіціний імпортер мотоциклів в Україні:

- Ми привезли абсолютно нові моделі. Наприклад, тут представлений так званий "тисяча сотий монстр". Ця модель щойно вийшла і була анонсована на міланській виставці. Це справжній ексклюзив.

Ренато Анжеліні впевнений - і в Україні на спортивного "італійця" знайдеться покупець. Адже поціновувачів європейських байків, а не японських, не бракує. Неподалік від спортивних швидкісних "двоколісних" розташувались позашляховики. Це знаменитий "КТМ". Переможець оновленого раллі "Дакар 2009" іспанець Марк Кома виступав на мотоциклі саме цієї марки.

Олександр Пащинський, 14-разовий чемпіон України з мотокросу:

- Я лично выступаю на этом мотоцикле. И в принципе, мы можем некоторые дополнения сделать, незначительные. Потому что я выступаю и на чемпионате Европы, и на чемпиионате Украины, и на Чемпионате мира. То есть, я выступаю практически на серийном мотоцикле.

Окрім багатоденних марафонів позашляхові байки беруть участь і в змаганнях з мотокросу. Представники цієї серії приваблюють універсалізмом.

Олександр Пащинський, 14-разовий чемпіон України з мотокросу:

- Ну, кроссовые мотоциклы, то есть мотокросс. Если брать серийный мотоцикл, то, скажем так, он даже не для любителя. Те люди, которые, скажем так, не для души могут заниматься этим, даже профессионально.

Сучасне спортивне захоплення - так званий стендрайдинг - теж представлене на "Мотобайку-2009". Щоправда, у єдиному екземплярі. Ось він. Особливість цього байка - спеціальна підніжка. Вона потрібна для відтворення різноманітних трюків, своєрідних танців на мотоциклі. Порівнювати з класичними моделями стендрайдингові не варто. Це ніби небо і земля.

Олександр Чепіга, представник журналу "Байк":

- Там переделывается масляная система, двигатели, тормоза, специальная защита ставится, чтобы мотоцикл не страдал от падения.

Такий собі мотоцикл-мутант поки що один, оскільки для України стендрайдинг - новинка. Проте обіцяють - з кожним роком асортимент збільшуватиметься. Адже якщо чотири колеса возять тіло, то два, як кажуть байкери, душу.

Дмитро Євчин, Юрій Романюк, К-1.

Телепрограма