Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 березня 2009
Один день. Спорт

Воскову фігуру Льюїса Гемільтона представили у Музеї мадам Тюссо

21:01

Воскову фігуру чинного чемпіона світу у "Формулі-1" Льюїса Гемільтона представили у Музеї мадам Тюссо в Лондоні. Двійник темношкірого британця складе компанію іншим відомим постатям. Чи схожа копія Гемільтона на оригінал - впритул роздивлялась Тетяна Шоля.

Восковий Гемільтон зовні майже нічим не відрізняється від живого. Темношкірий британець ніби дає чергове інтерв'ю журналістам.

Чинний чемпіон "Формули-1" - у формі рідної команди "Макларен". На ногах у британця - спеціальні кросівки. А свій шолом він обережно тримає в руках. Цю скульптуру створювали більш як півроку, а коштує цей двійник понад двісті тисяч доларів.

Луїз Едвардс, працівниця Музею мадам Тюссо:

- Ми стежили за успіхами Льюїса Гемільтона ще відтоді, як він уперше з'явився у "Формулі-1". І не прогадали. Тепер він може похвалитися не лише титулом чемпіона, а й восковим пам'ятником самому собі.

Першими побачили Гемільтона журналісти і молодші пілоти. Дітлахи з клубу, в якому починав свою кар'єру і сам Льюїс, навіть взяли участь у перегонах. А влаштували їх просто в Музеї мадам Тюссо. Звісно, гонка була не справжньою, змагалися діти у відеогрі. Фігура пілота стоїть поряд із входом до кімнати комп'ютерних ігор. Тепер усі охочі зможуть не лише роздивлятися воскового Гемільтона, а й змагатися у спритності. Своєю роботою працівники музею дуже задоволені.  

Луїз Едвардс, працівниця Музею мадам Тюссо:

- Дуже важливо те, що скульптуру Гемільтона ми відкрили саме сьогодні. Бо вже за кілька тижнів чинний чемпіон "Формули-1" розпочне новий сезон в Австралії.

Тепер воскова фігура переможця королівських перегонів стоятиме у лондонському музеї поруч з іншими відомими постатями. Поки ж справжній Льюїс Гемільтон намагатиметься завоювати свій наступний титул, фанати британця милуватимуться його точною копією. Наразі у найвідомішому музеї світу близько чотирьохсот фігур. А спортсменів - усього шестеро. Гемільтон опинився у компанії Девіда Бекхема та Мохаммеда Алі.

Телепрограма