Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 березня 2009
Один день. Спорт

19 березня визначаться всі чвертьфіналісти футбольного Кубка УЄФА

21:06

19 березня визначаться всі чвертьфіналісти футбольного Кубка УЄФА. Харківський "Металіст" спробує взяти реванш у київського "Динамо". Таке ж завдання й у донецького "Шахтаря". "Гірникам" необхідно забити бодай один м'яч у ворота московського "ЦСКА". "Армійці" сьогодні прилетіли до Донецька. Проте гравці немов води у рота набрали. Жодного слова про завтрашній матч. Розговорити учасників майбутніх поєдинків намагався Дмитро Євчин. 

Грати у мовчанку почав тренер "ЦСКА" - Зіку. У донецькому аеропорту бразилець автографи роздавав і навіть фотографуватись не відмовлявся. А от кількома словами перекинутись - це вже ні. Приклад тренера наслідували брати Березуцькі. Обоє за кілька секунд перетнули термінал. Інший захисник - Шемберас - свою дуель у журналістів теж виграв. Ані пари з вуст. Натомість бразильців з "ЦСКА" врятували їхні творчі натури. Даніель Карвальйо тільки раз зняв навушники - на прохання вболівальника. А от синьокосий Вагнер Лав і на те не піддався. Якщо "армійці" перетворились на партизанів, то представники "Шахтаря" бодай щось розповіли. 

Олександр Кучер, захисник ФК "Шахтар" (Донецьк):

- Да, мы разбираем, готовимся к этой игре. Хорошие нападающие с хорошим дриблингом, скоростью. На поле завтра посмотрим.

Не побачать "гірники" на полі одразу двох основних гравців "ЦСКА" - півзахисника Рахіміча - ще у першій грі проти донеччан боснієць травмувався. І Жиркова. У тому ж матчі суддя покарав півзахисника жовтою карткою і, відповідно, дискваліфікацією. Щоправда, й "Шахтар" не уникнув проблем зі складом.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар" (Донецьк):

- Мене непокоїть те, що Дмитро Чигринський пропустить матч. Це відчутна втрата.

У Чигринського теж перебір "жовтих". Жорстка гра проти Вагнера Лава у матчі в Москві не дозволить захисникові вийти на поле у Донецьку. Утім, і без захисника "Шахтар" може обігрувати суперника - вважає Мірча Луческу.

Мірча Луческу, головний тренер ФК "Шахтар" (Донецьк):

- Нічого надзвичайного у першому матчі "ЦСКА" не показав. Якщо говорити про ту гру, то пригадується тільки удар Дзагоєва.

Ось він, цей епізод. У першому матчі таких моментів було обмаль. Команди грали обережно і намагалися не підпускати суперника до власних воріт. Тому й не дивно, що єдиний гол було забито з пенальті.

Олександр Кучер, захисник ФК "Шахтар" (Донецьк):

- Результат, конечно, да, нам важен. Тем более вторая игра. Мы знаем, что нужно идти вперед и забивать просто. И при этом нужно свои ворота как бы оставить в целости и сохранности.

Це і є формула успіху "Шахтаря". На словах все нібито просто. А от як буде на ділі, з'ясується завтра на полі у Донецьку.

Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма