Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 березня 2009
Один день. Спорт

"Динамо" та "Шахтар" - у чвертьфіналі Кубка УЄФА!

22:10

Харківський "Металіст" проти київського "Динамо" і донецький "Шахтар" проти московського "ЦСКА". Сьогодні у цих поєдинках визначились чвертьфіналісти Кубка УЄФА. Після поразок у перших матчах з однаковим рахунком - 0:1 - у харків'ян та донеччан не залишалось іншого виходу - тільки атакувати. Хто ж з українських команд продовжить виступи в євротурнірі - знає Дмитро Євчин.

"Металіст" - "Динамо" - 3:2. Кубок УЄФА

Перший небезпечний момент на важкому полі у Харкові організував "Металіст". Едмар прострілив, а от Девіч трішки не дотягнувся до м'яча. На 29-й хвилині мрії харківських уболівальників почали здійснюватись. Слюсар зіграв тонко, м'яч після його удару головою стрибнув у кут.

"Динамо" освоїлось у Харкові й відповіло не менш видовищними атаками. Спочатку Горяїнов насилу відбив удар Алієва... А згодом Мілевський виграв силову боротьбу у Папагуйє, от тільки влучити у ворота не зумів. Наприкінці тайму прохід Кравця змусив понервуватись зазвичай незворушного Мирона Маркевича.

Перерви кияни ніби й не помітили і продовжили атакувати. Алієв з гострого кута мало не влучив у ворота. А потім "Металістові" просто пощастило. Стійка врятувала після удару того ж Алієва. "Динамівці" своїх моментів не реалізували. А от "Металісту" вже традиційно вистачило одного. Жажа зі штрафного збільшив перевагу харків'ян - 2:0.

Такий рахунок влаштовував "Металіст", та аж ніяк не "Динамо". На 69-й хвилині Горяїнов, зіштовхнувшись із захисником, до м'яча не дотягнувся. Зате Сабліч тут як тут. 2:1 - і тепер "Динамо" у чвертьфіналі. Щоправда, ненадовго, за дві хвилини герой поєдинку Слюсар забив третій м'яч харків'ян. І на цьому драма у Харкові не завершилась. За 8 хвилин фортуна посміхнулась "динамівцям". Березовчук, котрий вийшов на поле у другому таймі, переправив м'яч у власні ворота.

Отже, 3:2, за сумою двох поєдинків на користь "Динамо". Команда Сьоміна - у чвертьфіналі Кубка УЄФА.

Юрій Сьомін, головний тренер ФК "Динамо" (Київ):

- Матч, на мой взгляд, настолько был сильный и мощный, играли две команды очень азартно, использовали хорошо стандартные положения, мы все время отыгривали, но ребята молодцы, в каждой ситуации находили выходы, мы добились своего результата, который нам нужен был.

"Шахтар" - "ЦСКА" - 2:0. Кубок УЄФА.

Донецьк негода оминула. І ще у першому таймі "Шахтар" взяв в облогу ворота "ЦСКА". Після удару Гладкого "армійців" врятував лише своєчасний стрибок Акінфеєва. Інший момент "гірників" змарнував Луїс Адріано. М'яч відскочив до бразильця, однак, схоже, нападник не повірив, що оф-сайду в цьому епізоді не було.

Тільки-но другий тайм розпочався, "армійці" вийшли уперед. Але зробили це не за правилами. Вагнер Лав таки підштовхнув у боротьбі Кучера. Арбітр гола не зарахував. На 54-й рефері вдруге був на боці "гірників". Фернандіньйо збили у штрафному майданчику... і бразилець сам реалізував пенальті. 1:1 - підсумок дуелі, котрий не задовольняв жодну команду. Насамперед "Шахтар". Спочатку Гладкий влучив у стійку. А за хвилину помилку голкіпера використав Луїс Адірано.

"Шахтар" міг забити іще, не вийшло. Проте рахунок 2:0 теж забезпечив донеччанам вихід до чвертьфіналу Кубка УЄФА.

Дмитро Євчин, Веніамін Трубачов, К1.

Телепрограма