Головна Мапа сайту Контакти
RSS
25 травня 2009
Один день. Спорт

У Києві пройшов міжнародний жіночий турнір "Гольф на шпильках"

21:08

Шоу, не гірше за лазерне. Це коли сотня красивих дівчат збирається грати у гольф. У Києві пройшов міжнародний жіночий турнір "Гольф на шпильках". Крім власне чарівних спортсменок, свою майстерність продемонстрував і один із найкращих гольфістів у світі - Джош Олсон. Наш кореспондент Веніамін Трубачов подавав ключки.

На перший погляд усі ключки для гольфу однакові. Спортивний снаряд у вигляді палки із загнутим кінцем. Насправді кожен професіонал підтвердить, що вони відрізняються за довжиною, вагою та навіть кутом нахилу, під яким здійснюється удар по м'ячу. Загалом більше 20 видів. Приміром ось ця - для початківців.

Всі учасниці жіночого турніру в руках тримають саме такі ключки - для гри на середню дистанцію. М'яч може долетіти до позначки 150 метрів. Але дівчатам бити на таку відстань поки не вдається.  

Ольга Ткаченко, учасниця турніру "Гольф на шпильках":

- Самое сложное - это сосредоточиться, отключиться от всего окружающего, чтобы ничего не мешало, и помнить о прямых локтях и о силе удара, чтобы попасть в мяч, кто-то попал.

Високі підбори, коротка спідниця та яскравий макіяж - це вже не просто гольф, а еротичний різновид гри. Більшість і правил не знають. Але коли на майданчику одночасно стільки красивих дівчат, а серед них, наприклад, переможниця конкурсу блондинок, то судді стають поблажливіші.

Олена Вознесенська, учасниця турніру "Гольф на шпильках":

- Тяжело, конечно, держать правильно клюшку, то есть, свои особенности, когда на палец накладывается рука и так далее, и самое главное - очень сильно замахнуться, попал не попал - это уже неважно, главное замахнуться, чтобы удар был сильный, и если попадаешь по мячу, мяч улетает далеко.

Турнір складається з двох частин: хто вдарить якнайдалі та якнайточніше. Тобто чий м'яч долетить якнайближче до лунки, той і переміг. Змагання називається "Гольф на шпильках" - звучить несерйозно, але готувались учасниці дуже ретельно.  

Аліна Світлична, учасниця турніру "Гольф на шпильках":

- Я бы с удовольствием одела шпильки, но тренер мне посоветовал прийти без шпилек, говорит, что так будет гораздо лучше прицелиться и легче попасть по мячу.

Для дівчат важливо навчитись правильно стояти і тримати ключку - це ази гри. А те, що влучити по м'ячу вдається далеко не з першого разу - у цьому турнірі не головне. 

Сергій Кіроянц, президент Федерації професійного та аматорського гольфу в Україні, організатор турніру "Гольф на шпильках":

- Сегодня порядка сотни женщин: красивых, симпатичных, спортивных женщин, как минимум приобщились к гольфу, и что самое отрадное и одновременно забавное - это то, что девушки, которые сегодня принимали участие в соревновании, они очень настойчиво тренировались, они приезжали по два-три раза, для нас это было откровением и удивлением, мы думали, что они придут на каблуках, помашут клюшками, и на этом все закончится, они приезжали, тренировались и, извиняюсь, потели и напрягались, и результат вы видите - они попадают по мячу. 

Якщо дівчата ледь добивають до сотні метрів, то в цього хлопця м'яч летить на півкілометра. Одразу після того, як побавились учасниці, майстер-клас від одного з найкращих гольфістів у світі Джоша Олсона. Американець стріляє з землі, з підставки, зльоту - будь-якими ключками.

Джош Олсон, професійний гольфіст:

- Гравці, які беруть участь у турнірах, можуть використовувати тільки чотирнадцять ключок. Але якщо я розважаю публіку, то можу взяти стільки, скільки захочу. Тому я вожу з собою таку велику сумку для ключок. І в шоу-програмі використовую їх усі.

Після ударів Джоша Олсона важко розгледіти, куди дівся м'яч, бо швидкість кулі сягає трьохсот кілометрів на годину. А цей трюк у всьому світі виконують лише п'ятеро людей. З кількох метрів м'ячиком пробити дошку. Адже гольф - як чоловічий, так і жіночий - не лише спорт, а й шоу.

Веніамін Трубачов, Євген Сакун, К1.

Телепрограма