Головна Мапа сайту Контакти
RSS
12 червня 2009
Один день. Спорт

Лижі за червневої спеки

21:02

У Великій Британії спорт рятує від спеки. Коли сонце визирає з-за хмар - англійці дістають лижі. Катаються досхочу. І відсутність снігу довкола - британців не зупиняє. Як у середині червня насолоджуватись гірськолижним відпочинком - знає Дмитро Євчин.

2 градуси нижче нуля. А під ногами скрипучий сніг. Усе що потрібно для лижників та сноубордерів. Зате ззовні сяє сонце, а температура повітря +25 за Цельсієм. Повернемося усередину, адже це кращий у Великий Британії сніговий центр у закритому приміщенні. До речі, з власними горами.

Пухкий сніг народжується у таких трубах. Сучасне обладнання - за лаштунками. Приховане від очей відвідувачів. Щоночі новий сніг розкидають по трасі завдовжки 160 метрів. 

Девід Суррей, комерційний директор снігового центру:

- Коли ми готуємо сніг, то, фактично, копіюємо саму природу. Ми не використовуємо жодних штучних домішок. Під тиском, за правильної температури та визначеного рівня вологості вода перетворюється на лапаті сніжинки.

Це ще не всі інновації. Сніговий центр, будівництво котрого коштувало 27 мільйонів євро, обладнаний унікальним дахом. Він, буквально, живий. 

Дейв Вілкінсон, менеджер снігового центру:

- Наш дах вкритий мохом. Він прекрасний утримувач вологи. А також добре захищає від шуму. На додачу, мох просто корисний для довкілля.

І для відвідувачів центру також. Завдяки моху повітря у приміщенні чисте, немов гірське. Тому, зазвичай, на штучному схилі повно дітлахів. Проблем зі спорядженням теж не виникає. Костюми, лижі, борди на будь-який смак можна орендувати прямо на місці. Фахівці підберуть та підготують комплект за розміром. А ще кожен може відчути себе на альпійському курорті. Адже у сніговому центрі можна не лише активно відпочивати та займатися спортом, а ще й милуватися краєвидом - крізь скло. Ілюзія гірських пагорбів - стовідсоткова. У цьому місці британці засвоїли одне - якщо зима не приходить до тебе, потрібно власноруч організувати зимові канікули. 

Дмитро Євчин К1.

Телепрограма