Головна Мапа сайту Контакти
RSS
13 липня 2009
Один день. Спорт

9-й етап "Формули-1" підкорив Марк Веббер зі стайні "Ред Бул"

21:04

9-й етап "Формули-1" підкорив Марк Веббер зі стайні "Ред Бул"! Цей тиждень подарував багато сюрпризів уболівальникам. Зокрема, "МакЛарен" спробувала втрутитись у боротьбу, а "Феррарі" впевнено набирає обертів. Детальніше про перебіг чергового Гран-прі далі - у сюжеті.

Усього 8 років чекання - і мрія в руках! Марк Веббер виграв перше у кар'єрі Гран-прі "Формули-1" на німецькому Нюрбургринзі! Австралієць виборов поул-позішн на кваліфікації і втримав лідерство попри активні зазіхання суперників та власні помилки.

На самому початку Веббер забув про праве дзеркало заднього виду і проґавив Рубенса Барікелло, який також претендував на перемогу. За таке па пілота "Ред Бул" оштрафували подорожжю на піт-лейн. Але гонщик "Браун Джи-Пі" не скористався таким щастям. Тож Веббер відігрався і впевнено фінішував першим. Слідом за ним прийшов партнер із команди - Феттель. І приніс "Ред Бул" другий поспіль дубль.

Себастьян Феттель, пілот "Формули-1" ("Ред Бул"):

- Я би збрехав, якби сказав, що мене влаштовує 2-ге місце. Але цього разу Марк був кращим за мене, тож перемогу він заслужив. Він був швидшим. Між нами відбулася запекла боротьба. І ми продовжимо її в наступних гонках!

Що ж до лідерів Кубка конструкторів - команди "Браун Джи-Пі", то Німеччина стала для них тотальним розчаруванням. По-перше, тактика із 3-ма піт-стопами повністю провалилася. По-друге, Барікелло, який так намагався вирвати перемогу, прийшов аж 6-м. Під час другої зупинки йому не долили пального, а потім Рубенс пропустив уперед Баттона і напевне страшенно засмутився. Іще більше розчарувався чинний чемпіон "Ф-1" Льюїс Гемільтон. Його болід нарешті став достатньо швидким для реальної боротьби. Але британець перестарався. І на першому ж повороті вилетів з треку, пробивши собі колесо. Поки шкутильгав до піт-стопа, згаяв купу часу. В результаті - останнє місце. Зате раділа команда "Феррарі", попри інцидент між Райконеном і Сутілем з "Форс Індії". Адже інший пілот червоної скудерії піднявся на подіум.

Рубенс Барікелло, пілот "Формули-1" ("Феррарі"):

- Такий результат стимулюватиме команду працювати ще краще. Хлопці готуватимуть машину до завершення цього сезону та будуватимуть неперевершений червоний болід для наступного.

Після 9-ти етапів "Формули-1" у заліку пілотів і надалі лідирує Дженсон Баттон, другу сходинку посідає Феттель із "Ред Бул", а от на третє місце піднявся його партнер Марк Веббер, вибивши з трійки лідерів Рубенса Барікелло. На п'ятій позиції іще один бразилець Феліпе Маса з "Феррарі". Гіршають справи у "Браун Джи-Пі" і в Кубку конструкторів. Поки вони перші, але "Ред Бул" дихає в потилицю. Між ними трохи менше 20-ти очок. На третьому місці й досі "Тойота", хоча японська команда давно не показувала пристойних результатів.

Телепрограма