Головна Мапа сайту Контакти
RSS
6 серпня 2009
Один день. Спорт

Одна історія. Спадкоємці Пеле

21:05

6 серпня виповнюється 60 років бразильському футболісту Еду. Цей форвард разом зі своєю командою "Сантос" п'ять разів вигравав національну першість, а у складі збірної Бразилії 70-го року став чемпіоном світу. І в клубі, і в збірній Еду називали ймовірним послідовником Пеле. Однак зрештою він не виправдав ці аванси. Хто ще заслужив звання спадкоємця Короля футболу - в "Одній історії" Сергія Поліщука.

1985-2007: "Васко да Гама", "ПСВ", "Барселона", "Фламенго", "Валенсія", "Флуміненсе", "Маямі"

Головним послідовником Пеле у 90-х роках вважали його співвітчизника Ромаріо. Невеличкий на зріст нападник був дуже технічним і вирізнявся високою результативністю. Так, граючи в "Ейндховені", "Барселоні" та "Васко Да Гамі" Ромаріо забивав голи майже в кожному матчі. З віком він не втрачав хист. У 39 років Ромаріо став найкращим бомбардиром бразильського чемпіонату, а в 41, граючи у рідній "Васко Да Гамі", форвард нарешті забив свій тисячний гол.

2002-2009: "Сантос", "Реал", "Манчестер Сіті"

На початку 21-го століття у світовому футболі з'являється новий послідовник Пеле - бразилець Робіньйо. На полі він вирізняється дриблінгом - вмінням обігрувати одного суперника за іншим. Одного разу арбітр навіть попередив його за фінти. Суддя вирішив, що Робіньйо просто знущався над суперниками. Однак останнім часом ім'я бразильця згадується у пресі у зв'язку з численними скандалами. То він самовільно залишає тренувальний табір, то його заарештовують і звинувачують у зґвалтуванні.

2002-2009: "Сантос", "Порту", "Вердер", "Ювентус"

Останній сезон розкрив ще одного наслідувача Короля футболу. Це ключовий гравець збірної Бразилії - Дієго. В Німеччині у складі "Вердера" він став найкращим футболістом Бундесліги у двох сезонах поспіль. Заполучити бразильця прагнули "Реал", "Барселона" та "Ювентус". Більше пощастило туринському клубу. "Юве" купив півзахисника у "Вердера" за 27 мільйонів євро. Так само, як і Пеле, Дієго розпочав свою професійну кар'єру у 16 років в бразильському "Сантосі". Що буде далі - покаже час.

Телепрограма