Головна Мапа сайту Контакти
RSS
13 серпня 2009
Один день. Спорт

Найвідоміші беззубі хокеїсти

21:03

У четвер виповнилося 60 канадському хокеїсту Боббі Кларку. Дворазовий володар Кубка Стенлі - учасник історичного протистояння збірних Канади та Радянського Союзу у 70-х. Його тричі визнавали найкращим гравцем Національної хокейної ліги... І поважали за мужність. Ця риса повністю відбилась на обличчі Кларка. Донині форвард залишається володарем найбільш беззубої посмішки в історії хокею. Кому із сучасних гравців потрібна допомога стоматолога - розповість Дмитро Євчин.

Олександр Овєчкін. Заручник беззубого іміджу

Светри з його прізвищем на спині коштують не менше двохсот п'ятдесяти доларів. Він - перший хокеїст світу, котрий уклав контракт на суму понад сто мільйонів доларів. І попри безбідне життя щелепі Олександра Овєчкіна бракує верхнього зуба. Ні, росіянин не економить на власному здоров'ї. Нападник "Вашингтон Кепіталз" - заручник іміджу. Хіба він винен, що полюбився фанам саме таким. Віднедавна посмішка Овєчкіна - НХЛ-івський бренд. І вставити різець, так само, як і зголити щетину, росіянин може лише з дозволу босів Ліги. Своєї "вигідної" травми Олександр Великий зазнав два роки тому. Суперник вибив росіянину зуб ключкою. Овєчкіну наклали 16 швів, проте жодної хвилини гри він не пропустив.

Денні Хітлі. Лікування зубів - марна справа

У канадській столичній команді також є свій беззубий. Це нападник "Оттави Сенаторз" Денні Хітлі. На противагу Овєчкіну, уродженець німецького Фрайбурга зуб не вставляє принципово. Хітлі - фаталіст. В одному з інтерв'ю він пояснив, що вважає похід до дантиста марнотратством. У наступному матчі зуб однаково виб'ють. До речі, саме Хітлі називають послідовником Боббі Кларка. Їхні беззубі посмішки - фірмовий знак НХЛ.

Яромир Ягр. Позбувся зубів наприкінці кар'єри

Із блискучою посмішкою і такою ж кар'єрою у НХЛ Яромир Ягр розпрощався 2007-го. У матчі проти "Тампи Бей" чех підтвердив, що недаремно входить до 10-ки найкращих форвардів Ліги усіх часів. Шайба влучила Ягру у обличчя. Від потужного удару у чеха випало три зуби, однак сам він з гри не "випав". Помста була хокейною. Спочатку Ягр сам закинув, а потім віддав результативну передачу Шенахану. У підсумку "Нью-Йорк Рейнджерс" обіграли суперника 3:1. Після цього сезону вже беззубий Ягр поїхав шукати щастя до омського "Авангарда".

Телепрограма