Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2008
Один день. Україна

У Києві відкрилася виставка зброї

21:09

У Києві відкрилася виставка зброї. Причому зібрані тут усі віки. Забавки для дітей, лазерні стрілялки і найсучасніші досягення зброярів. Запланували навіть полювання на кабана. Щоправда, сам кнур не постраждав. Чому - знає Тетяна Козирєва.

Хоч зброя ця холодна, вона легко запалює вогники в очах затятих колекціонерів. Усі кортики не на продаж - це лише частина експозиції приватного музею в Запоріжжі, де представлено більше чотирьох тисяч унікальних експонатів від часів кам'яного віку і донині. Засновник музею "Історії зброї" позиціює його як один з найбільших у Європі.

Віталій Шлайфер, директор музею:

- Это, например, один из перевых кортиков Англии конца 18 столетия.

За гроші натомість готовий без вагань віддати власні авторські вироби. Ось така робота, оздоблена діамантами, сапфірами, слоновою кісткою і чорним коралом обійдеться шанувальникам прекрасного у чотири тисячі євро.

Віталій Шлайфер, директор музею:

- Кокон, гусениця и бабочка - это три фазы одного и того же прекрасного существа, но они независимы. Так и женщина, девушка и девочка - это теже три фазы генезиса. Вот как бы прекрасная женщина-бабочка ударом ножа отрицает существование кокона.

Брався майстер прикрашати ножі і гоголівськими персонажами, не цурався навіть біблійних сюжетів. Це ось герої "Пісні пісень".

Тетяна Козирєва, журналіст:

- На створення композиції "Острів скарбів" у майстра пішло більше як півроку. Зображення мапи 16 століття тут нанесене на слонову кістку, червоним хрестиком позначені скарби. Піратське золото і срібло охороняє кобра. А у привида Біллі Бонса - чорна мітка у руці. Навіть порох і ром тут справжні. 

Виключно для декору і ці самурайські мечі, а от із такого арбалета можна когось підстрелити. Є тут і триствольні рушниці, і французькі ексклюзиви вартістю 110 тисяч євро. Для демонстрації консультант навіть вдягає рукавички.

Олег Яковлєв, консультант:

- 20-й калибр, натурыльный орех, сусальное золото, и мастер - очень извесный французкий ювелир - изготовил из сусального золота резьбу. И мушка тоже с бриллиантом.

З таким компактним пістолетом-кулеметом з магазином на пятдесят патронів ходять охоронці перших осіб США. Важить він усього три з половиною кілограми.

Костянтин Хуршудян, директор приватної компанії:

- Это гранатомет швейцарской компании. Все спрашивают: почему он желтый? Это игрушечный? Нет, он сделан для того, чтобы когда полиция борется с беспорядками, люди должны видеть, что у полиции гранатомет, чтобы они понималь, что могут получить резиновую пулю.

Україна - третя країна у світі, в якій показали універсальний прилад нічного бачення. Він один із найменших і найлегших у світі.

Э тут і розваги для завзятих мисливців, які не полюють на здобич. З прототипу справжньої зброї лазером можна підстрелити кабана, качку, голуба і навіть оленя.

Тетяна Козирєва, Михайло Федоренко, К1.

Телепрограма