Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2008
Один день. Україна

Ющенко і Тимошенко не поділили літак

21:06

Тимошенко могла і не зустрітися з Путіним. Від самого ранку прем'єр і президент не поділили літак. Усе відбувалося так: вранці Ющенко мав летіти до Львова на економічний форум, а Тимошенко - до Москви на "газові" переговори. Літак президента здійнявся в небо, але за 20 хвилин здійснив аварійну посадку в Борисполі.

Ющенка пересаджують на літак, який мав везти Тимошенко. Прем'єр вбачає у цьому сплановані дії Секретаріату, котрий прагне зірвати перемовини з "Газпромом". У президентській канцелярії стверджують: річ у технічних несправностях апарата. Врешті-решт, і президент, і прем'єр таки вилетіли з "Борисполя", кожен у своєму напрямку. Ющенко прибув до Львова на "Іл-62". Для Тимошенко знайшли інший літак - це маленька "Сесна". Туди змогли сісти тільки прем'єр, охорона і голова Нафтогазу Олег Дубина. В управлінні держохорони пояснили - іншого виходу не було.

Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України:

- У нас забрали літак в останню хвилину, буквально коли ми мусили їхати. Це сюрприз для нас, прямо зранку. Але все одно, за газ домовимося. Я в цьому переконана

Валерій Гелетей, голова Державної служби охорони:

- Найновішому літаку, на якому вилітають вищі посадовці держави, наймолодшому літаку 25 років, це ще той, на якому літав перший секретар Щербицький. Я прошу вибачення за ті непорозуміння і незручності, які отримала команда прем'єр-мінстра і сама прем'єр.

Телепрограма