Головна Мапа сайту Контакти
RSS
21 листопада 2008
Один день. Україна

Що відбуваєтсья з київським іподромом?

21:15

Немає світла, немає грошей, не буде коней. Київський іподром перетворюється на зоопарк. Такого занепаду там не пам’ятають. Місяць тому, після того, як до нас звернулися працівники іподрому, ми вже розповідали про ахову ситуацію, що там склалася. Тоді саме минуло півроку, відколи тваринам відрізали світло. Наші кореспонденти вирішили перевірити, чи змінилося життя найкращих українських рисаків та наїзників.

Це ранок на столичному іподромі. Вогонь для наїзників - такий самий скарб, що й для первісних людей. Адже це єдиний спосіб зігріти воду на чай та зігрітися самим.

Сьомий місяць тут не працює жоден електричний прилад, бо світло відрізали за борги. У стайні довелося протягнути спеціальні мотузки, щоб речі конюхів сохли від дихання рисаків.

Це - кінь Богдана Ступки, актор єдиного кінного театру в Україні. Разом з іншими скакунами він живе в орендованій стайні. За кінську домівку до дирекції іподрому Наталя сумлінно носить чималі гроші. В тому числі й за світло, якого нема.     
 
Наталя Юрчішина, орендатор, менеджер кінного театру:

- Все деньги уходят на зарплату обслуживающего персонала рысистых лошадей. Вот этим они объясняют для нас.

Він уже забув, коли востаннє тримав у руках свою зарплатню бригадира-наїзника.

Олександр Скворцов, бригадир-наїзник:

- Последний раз я получил аванс якобы за июнь месяц. 700 гривень. А остальные месяцы нам зарплату не дают.

Бігові доріжки - порожні вже три тижні. Бо змагання на іподромі скасували. Наїзникам пояснили – з’явиться світло, будуть і перегони.

Про біга нагадуватимуть лише знімки на стінах - а це найбільший страх наїзників. АджЕ найкращі коні можуть стати не потрібними. 

Людмила Хлопцева, наїзниця:

- Любая проверка, любой кто-то там из вышестоящих организаций скажут: "А зачем у вас ипподром? Если у вас бегов нет, давайте его закроем". Сейчас застроить не проблема. Сейчас жилыми домами или чем угодно это ж без проблем.

Ми намагалися отримати коментар від директора іподрому. Але він, як і минулого разу, від розмови ухилявся.

Нещодавно до конюхів прийшла ще одна біда. Їхніх годованців поменшало. Бо якщо бігів немає, власникам коней тримати тварин на іподромі - без сенсу.

Алла Щоличева, Журналіст:

- Цей денник спорожнів два тижні тому. Бо рисаків почали повертати на кінські заводи. Лише з цієї стайні вивезли шістьох. Наїзники переживають, що незабаром в конюшні знову місця побільшає. І цей красень може стати наступним, хто назавжди залишить іподром.

Алла Щоличева ,Сергій Дубінін, К1.

 

 

Телепрограма