Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 листопада 2008
Один день. Україна

Опломбована коптильня у Броварах і досі працює

22:06

Коптильня у Броварах і досі працює. Серед житлових будинків щодня підприємство переробляє близько тонни риби на день. Про цю ситуацію місяць тому ми вже розповідали в сюжеті. Тоді до нас звернулися мешканці навколишніх садиб і того ж дня будинок, з якого, власне, і знімали матеріал, ввечері розстріляли з пневматичної зброї. Що змінилося з того часу - далі в сюжеті Тетяни Штан.

Ми повернулися до Броварів через лист, який нам надіслав Бондарєв Юрій, представник ТОВ "Лєдокол", зокрема у ньому він звинувачує журналістів у неправдивому висвітлення інформації та просить надати можливість надати коментар та власне тлумачення взаємовідносин товариства з мешканцями району. Ми телефонували Юрію протягом 3-х днів, проте він так і не знайшов часу з нами поспілкуватися. Зараз спробуємо отримати коментар безпосередньо у власників підприємства.

Вираз "Стукайте - і вам відчинять" тут не подіяв. Мешканці вдали, що їх немає вдома. Через порожній двір швидко перебігає власник підприємства Руслан Шамілов. З труб іде дим - на виробництві продовжують коптити рибу, хоча після виходу сюжету стали обережнішими.

Андрій Хмарський, сусід коптильні:

- Они сейчас работают только ночью, ночью возят и разгружают. У них всегда горел свет, три лампы больших, после этого момента они перестали их включать. Когда работают - включают. Работают они с 8 до 6 - коптят рыбу. А с утра уходит машина.

Розбите кулею скло Андрій Хмарський замінив на нове. Зараз через вікно видно лише ящики, їх поставили, аби сусід не міг фотографувати підприємство. Справа про обстріл зависла у повітрі.

Андрій Хмарський, сусід коптильні:

- Я ходил в милицию к старшему участковому, спрашивал. Он говорил, что не знает, документы где-то в канцелярии затерялись. Я понял, что там ничего не будет, потому что бывший майор Шамилов сейчас там у него. У них дети дружат, и как мне сказал один из милиции, все это бесполезно, все здесь куплено.

Санепідемслужба - за 200 метрів від підприємства. Та тут і досі не помітили, що вже місяць опломбована коптильня працює. До кабінету начальника сморід не долітає.

Віталій Прокопенко, головний санітарний лікар м. Броварів:

- Я знав, що вони закриті, що вони не працюють. Про те, що вони працюють, я вперше почув від вас.

На всі скарги мешканців Віталій Прокопенко  може відповісти тільки людським співчуттям - вкотре опломбовувати коптильню не бачить сенсу.

Віталій Прокопенко, головний санітарний лікар м. Броварів:

- Максимум, що ми можемо, - це виписувати штрафи 475 гривень, він кожен раз ці штрафи платить. Він каже, що йому дешевше заплатити штраф, ніж платити за невиконання договірних зобов'язань перед поставщиками.

Стоп-кран нині в руках прокуратури. Тут саме готують документи до суду. Подробиць наразі не розголошують.

Тетяна Штан, Дмитро Поденко, К1.

Телепрограма