Головна Мапа сайту Контакти
RSS
27 лютого 2009
Один день. Україна

Гроші об’єднують українських політиків

21:11

Гроші зближують навіть затятих опонентів, об’єднані метою отримати другий транш від Міжнародного валютного фонду, гілки влади знайшли спільну мову. Президент, прем’єр і спікер парламенту до понеділка підготують лист до МВФ. Такі результати великої наради у Секретаріаті глави держави. Документ має скласти спеціальна робоча група. Вона ж сформує єдину позицію щодо співпраці з МВФ і розробить антикризовий план. Нагадаю, Міжнародний валютний фонд згоден дати Україні 2 мільярди, якщо вона зменшить рекордний дефіцит, закладений у бюджеті, та пояснить, чим збирається його покривати.

Віктор Ющенко, президент України:

- Ми підготувати спільну декларацію, яка висвітлює економічний стан України, де наголошується на готовності сторін спільно долати наслідки економічної кризи. Декларація буде містити заклики до більшості та опозиції спільно формувати ефективну політику з подолання кризи. Документ має підписати президент, уряд та НБУ.

Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України:

- Я вітаю і завжди закликаю, для того, що потрібно припинити всі політичні баталії, зараз не час і не місце, і потрібно консолідуватися максимально. я дуже хочу вірити в щирість слів президента, про те, що він до такої консолідації готовий.

Телепрограма