Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 березня 2009
Один день. Україна

Володимира Огризка відправили у відставку

22:08

Україна залишилася без головного дипломата. Верховна рада відправила у відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

За це рішення проголосували 250 народних депутатів - фракція Партії регіонів та комуністи майже у повному складі, а також несподівано їх підтримала частина коаліціянтів - 49 представників БЮТу. У парламенті навіть поповзли чутки про розвал коаліції. Звіт Огризка у Раді ініціювали регіонали - невдоволення нардепів викликала робота українських дипломатів над справою про острів Зміїний. На думку опозиції, рішення Міжнародного суду в Гаазі - це поразка України. Крім того, оливи до вогню додав нещодавній скандал із Черномирдіним, зокрема, різка реакція Володимира Огризка на висловлювання російського посла.

В'ячеслав Кириленко, народний депутат України, фракція НУНС:

- Щойно ми стали свідками політичної розправи над справді професійним і патріотичним міністром закордонних справ. Та частина НУНСу, яка входить до коаліції, якщо вони дійсно сповідують демократичні принципи не на словах, а на ділі, сьогодні повинна прийняти рішення про вихід з коаліції.

Андрій Кожем'якін, народний депутат України, фракція БЮТ:

- Ви чули, що рішення фракції було одне, але існує думка окремих депутатів. Ми будемо зараз збирати фракцію о другій годині і розбирати цю ситуацію. Але ще раз скажу: депутатам, які голосували за відставку, є що сказати і на виступах на фракції.

Телепрограма