Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 березня 2009
Один день. Україна

Працівники СБУ навідалися до центрального офісу "Укртрансгазу"

22:08

Візит другий. Працівники СБУ навідалися до центрального офісу "Укртрансгазу" - це дочірня компанія НАК "Нафтогаз України". Туди слідчі в супроводі "Альфи" приходили 4 березня. Причина та ж сама - розслідування справи про незаконне привласнення "Нафтогазом" 6 мільярдів кубометрів природного газу, який начебто був призначений для компанії "Росукренерго".

Утім, цього разу слідчі СБУ поводилися інакше - вони прийшли без супроводу озброєних бійців і на вході одразу ж показали документи, які дають право на проведення слідчих дій. Однак взятися до роботи працівникам СБУ не дозволили депутати-"бютівці". Після півторагодинної суперечки слідчі пішли ні з чим. А сторони газового конфлікту залишилися при своєму.

Олександр Шлапак, перший заступник голови Секретаріату президента України:

- Есть мутное дело, достаточно сложное, и нужно разобраться правоохранителям, чем они и занимаются. Если для этого нужны документы, я бы на месте тех, кто эти документы подписывал, спокойно предоставил бы их, и всячески помогал бы следствию для того, чтобы разобраться, на чьей стороне правда.

Юрій Продан, міністр палива та енергетики України:

- "Нафтогаз" має контракт з "Газпромом", він купив газ у "Газпрому" і має право на розмитнення цього газу.

Телепрограма