Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 квітня 2009
Один день. Україна

"Один день" викриває першотравневі жарти

22:01

Україна і світ пережили важкий день. Учора нас вкрило хвилею інформації, обрати з якої правдиву було нелегко. Ми й собі жартували - у ваших листах ви справедливо звернули увагу на деякі неточності. Як, наприклад, у розповіді про перемогу збірної України. Тож нині "явка з повинною" від жартівливих репортерів "Одного дня". Маркіян Перетятко розповість, які сюжети були розіграшем.

Насамперед, жодних гучних ротацій у команді Барака Обами. Джордж Буш не замінював Гіларі Клінтон на посаді держсекретаря США.

Спостережливі глядачі могли пам'ятати ці кадри - це січень, день інавгурації нового президента. Джордж Буш передає президентський пост своєму наступнику. Такий квітневий жарт було зробити просто - адже достатньо було не дослівно перекладати слова Обами, а вдатися до творчої інтерпретації.

Інша справа - розіграш з правилами дорожнього руху. Керівник ДАІ нікого не закликав перевищувати швидкість - насправді він говорив про реакцію мас-медіа на використання автоінспекцією вимірювачів швидкості "Візир".

Сергій Коломієць, начальник департаменту ДАІ МВС :

- Саме головне, що це підхоплюється, кажуть: "Прилади не такі, а такі". Тобто ніби ми кажемо: "Давайте, їздьте, перевищуйте" і так далі. Деякі депутати пропонують - давайте позначимо знаками. Я "за". Але коли в нас 300 цих приладів, то ми їх переставляємо з одного місця на інше.

Ці дорожні знаки з перевагами для VIP-автомобілів просто намалювали наші дизайнери, творчо переробивши чинні. А ось вигадана акція протесту проти нових правил - матеріал з архіву дворічної давнини. Свято шанувальників антикварних машин. Зверніть увагу - автолюбителі зібралися на площі перед НСК "Олімпійським" - там, де вже кілька місяців будмайданчик.

А ось неймовірна перемога українських футболістів над англійцями таки відбулася - але на віртуальному стадіоні "Вемблі". Такого успіху вітчизняна збірна домоглася завдяки екс-чемпіонові СНД з комп'ютерної гри "ФІФА".

Леонід Селецький, чемпіон СНД з комп'ютерної гри "ФІФА-2006":

- Я начал пользоваться интернетом, узнал, что в Киеве есть такие чемпионаты по "ФИФА", что можно ездить участвовать. Это все началось в 2005 году, тогда была "ФИФА-2005". Начал ездить, понравилось сразу же. Сразу начал добиваться каких-то результатов.

Реальний матч відбору до світової першості команда Михайличенка програла з рахунком 1:2. Єдиним збігом став гол Андрія Шевченка.

З першим квітня вас вітали Маркіян Перетятко, Олександр Николишин та Дмитро Євчин, К1.

Телепрограма