Головна Мапа сайту Контакти
RSS
12 червня 2009
Один день. Україна

Вогняний живопис з пластикових пляшок

21:09

І саме тему для наступного сюжету нам запропонували ви. "Мистецтво вогняного живопису". Таку назву своєму хобі вигадав харківський майстер. Він наче малює вогнем по пластикових пляшках, створюючи різнокольорові фігури. Це сучасне мистецтво не вимагає спеціальної освіти та грошей, а отже - до снаги кожному. Все бачила Дарина Горова.

Ідея з'явилася випадково: для столу треба було солонку, і він розрізав навпіл невелику пластикову пляшку. Тоді ж подумав: а якщо пластик ще й нагріти? З деформованих пляшок можна створювати дивовижні фігури - була б фантазія.

Данило Фінько, митець:

- Это могут быть люстры, это могут быть настольные лампы, это могут быть элементы декора, это могут быть бижутерия, какие-то шапочки, какие-то вазочки для канцелярских принадлежностей.

Данило зробив цілу сумку шедеврів, поїхав з нею у Францію і підписав контракт із галереєю сучасного мистецтва. Французи дивовижі зраділи і викладали за палене великі гроші.

Данило Фінько, митець:

- Ну предел был тысячу евро. Причем это что-то подобное этой вазе. Эта ушла с фестиваля робота. Купили для мэра города Шизе.

Утім, така "вогнетворчість" потребує уважності - можна обпектися. А над деякими речами треба працювати цілий день.

Данило Фінько, митець:

- Ну вот это интересное деревце. Тоже особая технология. Оно делается, как бы над свечкой. Бутылочка расспускаеться на вертикальные полосочки от горлышка потом над свечой начинается скрутка.

На таке дерево пішла лише одна пляшка з-під пива і трохи золотого пилу - для декору.

Дарина Горова, журналіст:

- Це до снаги кожному. Звичайна пластикова пляшка, ніж і невеликий газовий пальник. Будемо робити вазу 21 століття. Починаємо з денця, відрізаємо його - це буде підставка.

Пластик - матеріал доступний. Він трапляється нам щодня, але - його викидаємо. А можна - художньо обробляти.

Дарина Горова, Дмитро Монархов, К1

Телепрограма