Головна Мапа сайту Контакти
RSS
31 липня 2009
Один день. Україна

Триває будівництво на головній спортивній арені країни

21:08

Телеканал К1 продовжує розповідати, як триває будівництво на головній спортивній арені країни. Востаннє наші кореспонденти побували на реконструкції НСК "Олімпійський" місяць тому. Відтоді багато що змінилося. Окрім демонтажу центральних секторів, будівельники продовжують встановлювати бетонні складки під пластикові сидіння. На центральному будмайданчику столиці побував Сергій Поліщук.

Встановлення шеститонних плит на нижніх секторах стадіону, яке розпочалося ще минулого місяця, - це основна робота на внутрішній частині арени. Уже зараз розташувати пластикові крісла можна у майже третині нижніх секторів. Тут робота гальмується лише тоді, коли попадеться крива балка, і будівельникам складно виставити її під нульовий рівень. Більше клопоту завдають роботи із зовнішнього боку арени.

Ця ділянка є найскладнішою у будівництві. Адже відстань між ярусом стадіону та найближчим зовнішнім будинком складає лише 25 метрів. Тому щоб не зачепити фундамент та комунікації, будівельникам необхідно працювати дуже обережно.

Навколо стадіону зараз триває будівництво зони відпочинку. Тут для вболівальників поставлять магазини з напоями та їжею, а також - близько шести тисяч туалетів. Ці машини зараз вибурюють свердловини завглибшки 20 метрів. У сусідньому спорткомплексі "Крижинка" переживають, що таке будівництво може зашкодити їхній споруді.

Щоб не зсувався грунт і не завалювалися навколишні будівлі, по усьому зовнішньому периметру компанія, яка займається реставрацією, будує спеціальну захисну стіну. Вона тримається на металевих балках і дерев’яних дошках.

Василь Гайдей, директор АТЗТ "Україна-реставрація":

- Забірна дошка, як ви зараз на даний час бачите, дає змогу не осипанню грунту. Тобто, наступним нашим колегам дає змогу виборки грунту і подальшого продовження цієї роботи.

До віп-зони і центральних секторів справа поки що не дійшла. Насамперед треба вивезти звідси всі ці гори сміття.

Сергій Драч, заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту:

- Нове що буде в серпні місяці - зайдуть бригади робітників, проектувальників, науковців на другий ярус трибун. Сьогодні виконаний весь комплекс науково-дослідних робіт, який дає можливість бачити кожну балку, кожну тріщину, кожну зазубрину, кожну закладну.

Організатори Євро-2012 вважають, що все йде за графіком, і якщо трохи прискорити темп роботи, то до 1 жовтня цього року перший ярус стадіону буде готовий.

Сергій Поліщук, Вадим Ревун, К1.

Телепрограма