Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 серпня 2009
Один день. Україна

Помер лідер гурту "Брати Гадюкіни" Сергій Кузя Кузьмінський

21:19

Сьогодні помер Сергій Кузя Кузьмінський - лідер гурту "Брати Гадюкіни". Навесні йому діагностували рак гортані. Після лікування з'явилася надія на одужання, але виснажений організм не витримав. Про самобутній український гурт, його лідера, та історію, що почалася у Львові наприкінці 80-тих - дивіться далі в "Одному портреті".

Сергій Кузьмінський. 1988-1995. Всьо чотко

Дев'яносто другий рік. "Брати Гадюкіни" - в зеніті. Гурту уже чотири роки, їхньому лідеру Сергію Кузьминському - немає й тридцяти. "Усьо чотко" - перший альбом гурту робить його музикантів знаменитими. "Хлопці з Бандерштадту" - так назвали другу платівку - дають концерти в Україні і за кордоном. "Ну як таких було не любити?" - це назва третього альбому. Але дев'яносто п'ятого вони кажуть один одному "Щасливої дороги". Десять років після цього "Брати Гадюкіни" не дають концертів.

Сергій Кузьмінський. 2006-2009. Було не любити

Знову вони виходять на сцену дві тисячі шостого. Кузя за цей час став ді-джеєм Пубертом і грає транс у московських клубах. Влаштувати концерт його вмовляють довго - музика Гадюкіних зразка дев'яностих Кузьмінського більше не цікавить. Але старий матеріал оживляють новою духовою секцією, і "Брати" знову співають про Жовті стрічки, Карпати і файне місто Тернопіль. Теми об'єднання поки не чіпають.

Сергій Кузьмінський. 1963-2009. Щасливої дороги

Виступ на фестивалі "Чайка" був останнім. Сергій Кузьмінський співає, уже знаючи свій діагноз - рак гортані третього ступеня. Після курсу хіміотерапії лікарі кажуть, що пухлина зменшилася на сімдесят відсотків, але музикант так і не одужав. Дався взнаки ще й гепатит С. Після виступу на "Чайці" знову ходили розмови про об'єднання "Братів Гадюкіних".

Телепрограма