Головна Мапа сайту Контакти
RSS
4 серпня 2009
Один день. Україна

У Києві пройшла квест-екскурсія

21:09

Славне минуле свого міста згадують кияни. Для цього і винайшли особливий різновид квесту. У цій грі треба знайти 20 старовинних будівель банків, ломбардів, бірж і лихварських контор. Усі вони збереглися, хоча за призначенням працювали більше ста років тому. Алла Щоличева весь день пробігала за однією з команд.

Для доброго квесту - головне, щоб кеди сиділи. Про це точно знають учасники екскурсії. Вони готові подолати десяток кілометрів столичних вулиць, аби дізнатися більше про архітектуру стародавніх банків.

Інна Фурса, учасниця квест-екскурсії:

- Естественно, удобная обувь, потому что пешеходный квест предполагает быстрое передвижение, и в этот раз попросили еще что-то увеличивающее, может быть, не подзорная труба, но что-то, что можно было бы вытянуть.

Карту Настя витягла з шухляди, а підзорну трубу позичила в тата. Дівчина налаштована знайти всі ломбарди і не заблукати.

Анастасія Левченко, учасниця квесту:

- В прошлый раз мы с компасом бегали, только он не пригодился. Мы и так заблудились. В трех улицах потерялись.

У цьому пакеті - завдання. Вони однакові для всіх учасників, лише складені в різному порядку. Аби маршрути не перетиналися. Ці дівчата хоч і працюють у банку, але підказки читають і перечитують.

Час пішов. Хтось одразу біжить на пошуки, а хтось гортає книжки.

Маршрут квесту схований у цих конвертах. Їх сімнадцять штук. Тут зашифровані адреси старовинних київських банків, ломбардів та бірж. Учасники зможуть побачити ці будівлі, якщо відгадають всі ребуси по черзі. В цьому і сенс - відкривати нове завдання можна, лише виконавши попереднє. Інакше фінішу не дістатися.

Дівчат підказка привела на Грушевського - вони шукають колишню контору державного банку. Щоб рухатися далі, тут треба порахувати балкони і кондиціонери.

За три хвилини вони таки розкривають новий конверт. І жахаються. Ніхто з учасниць не знає нот.

Далі дорога веде на Хрещатик. Учасники кілька разів пройшли вздовж вулиці, щоб знайти всі будівлі. Потім мандри до Нацбанку і Будинку з химерами. Маршрут закінчується на Подолі, в одній із кав'ярень. Саме тут чекають організатори. Два тижні Раїса складала завдання за принципом - здивувати учасників.

Раїса Федоровська, організатор квесту:

- Иногда помогали старые фотографии, иногда, например, мелодия "Києве мій", разные подходы. Но сначала, когда я еще не поняла, что задание необходимо формировать разными подходами, то я была в панике - как одну и ту же улицу Крещатик зашифровать по-разному?

За чотири години з'являються чемпіони квесту - змучені й захекані, але задоволені. Дізналися багато нового.

Юрій Панчук, учасник квесту:

- Например. Много раз проходил мимо здания на Контрактовой площади, 8 - там, где был цех по пошиву меховых изделий, и никогда не обращал внимания.

За традицією, перші три команди отримують подарунки - книжки з історії Києва. Щоб готуватися до наступного квесту.

Алла Щоличева, Євген Сакун, Валентин Беліч, К1.

Телепрограма