Головна Мапа сайту Контакти
RSS
11 серпня 2009
Один день. Україна

З полону "Ханса Ставангер" повернулись українці

21:19

Українські полонені з судна "Ханса Ставангер" повернулися на батьківщину. У піратському полоні команда провела чотири місяці. Відпустили німецький контейнеровоз тільки після викупу у 2 мільйони сімсот тисяч доларів.

В аеропорту Одеси Євгена Шаповалова та В'ячеслава Гниденка зустрічали родичі та співробітники МЗС України. Кілька хвилин викроїли колишні бранці і для журналістів, втім багато сказати вони не могли - судновласник заборонив давати будь-які коментарі. Вони лише підтверджують те, про що раніше розповів капітан - пірати поводилися з ними жорстоко і неодноразово погрожували розстрілом.

Евгений Шаповалов, моторист судна "Ханса Ставангер":

- Ребята, чувствуем себя нормально, сильно вдаваться в подробности не можем. Всем, наверное, спасибо, кто участвовал в этих всех переговорах, кто помогал, кто давил, может быть, на эту компанию - все-таки это как-то произошло.

Вячеслав Гниденко, третий помощник капитана судна "Ханса Ставангер":

- Мы несколько дней пробыли в отеле закрытого типа - в общем-то, посторонних не было - попытались прийти в себя за эти несколько дней. Сейчас самочувствие намного лучше, чем это было две недели назад.

Телепрограма