Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2009
Один день. Україна

Прощання. "Один день спорт"

21:02

Журналісти телеканалу К-1 не лише відтворювали спортивні події у світі та в Україні, а й намагалися показати життя спортсменів за лаштунками змагань. В екслюзивних матеріалах ми на власному досвіді спробували пройти шляхом атлета на тренуванні, висвітлювали роботу медичного персоналу у спорті та розповідали про спортивних довгожителів. Родзинкою К-1 завжди були розповіді про фізкультуру і спорт!

На цих кадрах - головний будівельний майданчик України. Журналісти К1 стежили за реконструкцією НСК "Олімпійський" та щомісяця про це розповідали.

Маркіян Перетятко, журналіст:

- Ці сходи ведуть просто в небо. Раніше по них можна було вийти на сектор трибун верхнього ярусу. Тепер цю трибуну просто демонтували.

Тема майбутнього Євро-2012 - постійно обговорюється у ЗМІ, а от про футбол у регіонах - майже нічого. Ми спробували нагадати глядачам про футбольні клуби, які свого часу досягли певних результатів у вищій українській лізі, а зараз намагаються втримати свої позиції у першому та другому дивізіонах.

Дмитро Євчин, журналіст:

- Як човен назвеш, так він і ходитиме морем. Схожа історія і з рівненським "Вересом". Перша назва клубу "Колгоспник". З тих пір команда грає у колективний футбол і обходиться без допомоги більш-менш знаменитих гравців.

Під час останньої Олімпіади у Пекіні ми зазирнули за лаштунки змагань і показали глядачам, як спортсмени готуються до стартів, а також спробували опанувати спортивні снаряди та приміряти спорядження атлетів.

Олена Гнесь, журналіст:

- Маска міцна і щільна - для того, щоб надійно захищати обличчя фехтувальника. Але крізь неї все добре видно. Ось, подивіться самі.

Окрім популярних видів спорту нам цікаво було дізнатися про незвичні, але не менш цікаві спортивні рухи. У богатирському багатоборстві вітчизняні велетні досягають найвищих результатів у світі. Українські бейсболісти вже конкурують з європейськими грандами. А в американському футболі - українці поки що роблять перші кроки.

Сергій Поліщук, журналіст:

- Американського футболіста від будь-якого спортсмена відрізняє захисна амуніція. До елементів захисту належить ось такий каркас, який захищає грудну клітину та плечі. Та спеціальний шолом із міцним металевим забралом. В ньому - голова та обличчя у надійному захисті.

Щоправда, останнім часом професійний спорт стає більш травматичним. І без пильного медичного нагляду - ані команда, ані спортсмен обійтися не можуть. Ми докладно розповідали про роботу медиків у спорті.

Веніамін Трубачов, журналіст

- Бригада швидкої медичної допомоги повинна чергувати на кожному матчі чемпіонату України з футболу. Ось у таких чемоданах, валізах зберігається усе необхідне обладнання, щоб у разі потреби врятувати життя гравця.

Після закінчення професійної кар'єри спортивне життя атлета триває. Ми знайшли чимало пенсіонерів, які, незважаючи на поважний вік, підтримують свою фізичну форму. Ось цей дідусь у 92 роки не лише катається, а й виграє гірськолижні змагання. А ця бабуся у свої 87 - щотижня відвідує ковзанку.

Сергій Поліщук, К1.

Телепрограма