Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 вересня 2008
Один день. Світ

Жоден із опозиційних кандидатів не потрапив до білоруського парламенту

21:05

Білоруси почали тиждень з новим парламентом. Жоден із тамтешніх опозиціонерів у нього не пройшов. За попередніми підрахунками, провладні кандидати перемогли у більшості округів. Проголосували три чверті громадян. Чесними назвали перегони у місії від країн СНД. В тому, що вибори пройшли без порушень, впевнена і голова ЦВК. Натомість діагноз від ОБСЄ - краще, ніж раніше, та однаково недемократично. Саме з такими закидами опозиція одразу після закриття дільниць вивела на вулиці своїх прибічників

Лідія Єрмошина, голова ЦВК Білорусі:

- Я могу коментировать только цифри, и цифри говорять об этом. Что касается  того , почему не попал. - значит избиратели не поддержали. Я понимаю, если бы у них разница была близкая - тут можно было бы обсуждать Если вы возьмете сейчас разбежку между представителями опозиции и теми за кого проголосовали, то это вообще  несопостовимые данные.

Анн-Марі Лізін, голова місії спостерігачів від ОБСЄ в Білорусі:

- На вчорашніх виборах влада показала, що вона зацікавлена в поліпшенні виборчого процесу. Так, деякі зрушення помітні, але цього замало для того, аби ці вибори відповідали стандартам ОБСЄ. Відповідно - такий важливий для Білорусі процес демократизації, на який ми сподівалися і досі сподіваємося - на жаль, поки не розпочався.

Телепрограма