Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 жовтня 2008
Один день. Світ

Спостерігачі від Євросоюзу почали свою роботу на території Грузії

21:09

Спостерігачі від Євросоюзу почали свою роботу на території Грузії. Щонайменше 200 експертів стежитимуть за тим, як Грузія та Росія виконують умови договору про припинення вогню.

Перша група людей у блакитних беретах вже увійшла до так званої буферної зони навколо Південної Осетії. Такі зони Москва створила навколо Абхазії та Південної Осетії після закінчення воєнних дій. Нині їх контролюють російські військові підрозділи. Однак відповідно до останніх домовленостей, мають їх залишити до 10-го жовтня. Цей процес також контролюватимуть спостерігачі від ОБСЄ. Однак уже першого дня їхньої роботи стався конфуз. На одному з пропускних пунктів поблизу Поті російські військовики просто відмовилися пускати спостерігачів до буферної зони.

Хансйорг Хабер, голова місії спостерігачів від ОБСЄ:

- Вони давали нам дуже різні пояснення не лише стосовно безпеки, але й щодо технічних та адміністративних причин. Ми хочемо прояснити ситуацію, і зараз я не хотів би робити остаточні висновки, що, скажімо, вони хочуть заморозити процес. На політичному рівні ми отримали запевнення, що зможемо патрулювати усі прилеглі райони щонайменше до 10-го жовтня.

Телепрограма