Головна Мапа сайту Контакти
RSS
1 жовтня 2008
Один день. Світ

Фондові біржі чекають на прийняття плану порятунку

21:05

Фондові біржі в тривожному очікуванні - американський сенат голосуватиме за новий план порятунку фінансових установ від банкрутства. Якщо сенатори пристануть на пропозицію, то 2-го жовтня "Акт про стабілізацію економіки" може бути прийнятий у конгресі.

З надією на це головні азійські майданчики завершили торги в плюсі.

Після учорашнього шестивідсоткового падіння, яке називають найстрімкішим за останні 20 років, індекс Доу-Джонса почав підніматися.

Ситуація на європейських біржах залишається нестабільною, але з позитивною тенденцією. Країни Євросоюзу вирішили не чекати на порятунок від Білого Дому і спільними зусиллями рятувати банківську систему старого світу.
 
Жозе Мануель Баррозу, голова Єврокомісії:

- Ми готові дати відповідь на фінансову кризу усією Європою. Передусім, ми маємо посилити моніторинг фінансових установ на рівні Євросоюзу. По-друге, треба вдосконалити правила оцінювання їхніх активів. І крім того, ми повинні збільшувати ліквідність банків.

Александр Лоу, економічний експерт:

- Що треба зробити на загальноєвропейському рівні - це підтримувати ліквідність. Тобто європейський Центробанк повинен забезпечувати доступ усіх банків до своїх фондів - щоб вони могли отримувати необхідні кошти. Крім того, можна використати соціальні заощадження і тимчасово перекинути їх на рахунки фінансових установ.

Телепрограма