Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 жовтня 2008
Один день. Світ

Сенат прийняв план порятунку американської економіки

21:02

Американський сенат підтримав план порятунку фінансової системи, запропонований Білим домом. На його реалізацію планують виділити 700 мільярдів доларів.

Прихильників оновленого законопроекту серед сенаторів виявилося утричі більше, ніж противників. Кандидати в президенти від демократичної та республіканської партій перервали свої передвиборчі поїздки, аби взяти участь у голосуванні. Після провального голосування в Kонгресі до "Акта про надзвичайну стабілізацію" внесли певні зміни. Тепер держава гарантуватиме повернення внесків громадян на суму до 250-ти тисяч доларів, а не 100, як було прописано раніше. Тепер черга за Конгресом. Сьогодні вночі за Києвом законодавці зроблять другу спробу затвердити "Акт". Лише після цього він набуде чинності.

Гаррі Рід, лідер демократичної більшості в сенаті:

- Сенат сьогодні об'єднався, щоб дати відсіч найгіршій фінансовій кризі, з якою будь-коли стикалася наша країна. Це чіткий сигнал для всієї Америки про те, що ми не допустимо економічного колапсу. Цей закон зовсім не досконалий, але він став набагато ліпшим, тому що ми працювали над ним разом.

Мітч Макконелл, лідер республіканської меншості:

- Це надзвичайна подія для нашої країни. Ми можемо цим пишатися. Звичайно, цей закон не розв'яже всіх проблем, але ми принаймні почали щось робити, аби повернути американську економіку до нормального стану.

Телепрограма