Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 жовтня 2008
Один день. Світ

Новини світу комп'ютерних іграшок

21:07

Фінляндія ще не оговталася від стрілянини в одному з коледжів, як цинізм місцевих комп’ютерників вразив усю країну. Галас здійняла нова гра, де головне завдання - стріляти в дітей. Новини іграшкового світу від Наталки Мельничук.

Стати "Вбивцею в дитсадку" може кожен охочий. Вона є на десятках інтернет-сайтів, один натиск "мишкою" - і ви у грі. Її суть проста, щоб не сказати примітивна. Треба пройтися кімнатами дитячого садка і перестріляти його вихованців. За всієї простоти графіки, її розробники не забули намалювати криваві плями та розірвані на частини тіла.

Аарне Кіннунен, кримінолог, радник міністра юстиції Фінляндії:

- Я б описав цю гру як абсолютно непотрібну. Сама лише ідея вбивати дітей - це звірство. Я не кажу, що всі, хто грає у відеоігри, неодмінно стають вбивцями, звісно ж ні. Але це може завдати непоправної шкоди дитячій психіці та призвести до сумних наслідків. Нашому суспільству це зовсім ні до чого.

Фінляндія попереду в сумній статистиці: два випадки стрілянини в навчальних закладах менше ніж за рік, 19 загиблих. Це змушує владу задуматися над тим, що спонукає підлітків наставляти зброю на своїх друзів. Гра "Вбивця в дитсадку" потрапляє в перелік потенційно небезпечних.

На новій кишеньковій консолі від "Нінтендо", яку представили в Токіо, можна не лише грати в ігри будь-якої складності, а й робити фото й слухати музику. Від попередніх моделей вона відрізняється ще й більшим екраном та меншою вагою. Втім, переваги цього пристрою зможуть оцінити не лише традиційні покупці-підлітки, а й їхні батьки та навіть бабусі з дідусями.

Сатору Івата, президент компанії "Нінтендо":

- Відтепер ми боротимемось не лише за те, щоб кишенькова консоль була в кожній родині. Ми боротимемося за те, щоб вона була в кожного члена родини.

Спеціально для жінок та людей похилого віку японці випускатимуть спрощений варіант консолей з нескладними іграми. І завдяки цьому вже за кілька років сподіваються обійти усіх своїх конкурентів.

Людина-батарейка. Аргентинська дизайнерка Джульєта Гайозо розробила одяг, який не лише стильно виглядає і захищає від погодних примх, а й економить електроенергію. Прогулюючись ось у такій куртці, можна одночасно заряджати будь-який електронний пристрій. Енергію для нього вловлюватиме ваша спина. Ззаду на куртці сонячна батарея. А у внутрішній кишені акумулятор. До нього можна підключити будь-що: від музичного плеєра до ноутбука. У колекції дизайнерки є ще й штани з коліщатком прокрутки спеціально для власників айподів та светр з орнаментом, який змінює колір залежно від температури довкілля.

Телепрограма