Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 листопада 2008
Один день. Світ

Відкрите питання: чи очолить Путін партію "Єдина Росія"?

21:12

Урочистий, 10 з’їзд партії "Єдина Росія" відбувся в Москві. Представники російської "партії влади" зібралися, щоб підбити підсумки та окреслити стратегію розвитку країни до 2020-го року. Проте, головна інтрига з’їзду була в іншому: чи стане почесний голова партії Володимир Путін, ще і її членом. Як відомо, другий президент Росії став у керма єдиноросів у квітні минулого року, проте заяву в партію так і не написав. У кулуарах говорили, що і партбілет з номером "чотири нулі один" на ім’я Путіна вже готовий. Чи вручили його почесному голові?

Кожному делегату - прапорець і мандат. Ті, хто вперше на з’їзді, охоче фотографуються. Та головним об’єктом фотокамер був голова Чечні Рамзан Кадиров.

А ось і Віктор Янукович - приїхав як гість. Перед журналістами лідер Партії регіонів з’явився у компанії депутата Російської Держдуми Костянтина Затуліна. Хоч тут наговоряться, бо в Україну Затуліну тепер зась. Лідер біло-блакитних не оминув тему вітчизняної політики.

Віктор Янукович, голова Партії регіонів:

- Переговоры ведутся не только по кандидатуре спикера, переговоры ведутся и по переформатированию правительства. Переговоры ведутся по возможной отставке правительства.

Охочі придбати партійну літературу вишукувалися в черги. Новий хіт – "Плани президента Медвєдєва - цінності і цілі першого послання". На обкладинці російський глава держави, як і його попередник, видирається на реактивний літак. Порожніх місць в залі Московського гостинного двору не було. Це й не дивно, бо зібралася найбільша політична сила Росії.

Вони йшли на рівних, та от Путін на півкроку випереджає Медвєдєва, на крок. Хто тут головний - вже зрозуміло. Власне Володимир Володимирович і відкрив з’їзд.

Володимир Путін, почесний голова Партії «Єдина Росія»:

- Люди, конечно, справедливо задают нам сегодня вопрос, что нас ждет впереди? Что намерена делать власть, чтобы защитить нас от кризиса - законный вопрос.

Винних не шукають, що робити - знають, запевнив Путін. План розвитку країни, який він запропонував, розрахований аж до 2020 року. То ж найближчими роками іти з влади голова уряду Росії не збирається. Так само як і увійти до лав політичної сили, яку очолює.

Олег Морозов, віце-спікер Держдуми:

- Я не считаю нужным торопить эти события. Говорить: ну давайте Владимир Владимирович, поскорей бы. Как решит, так и решит.   

Головне питання з’їзду зосталося без відповіді. Він не сказав "ні" і не сказав "так". Пробувши півтори години на зібранні, Путін покинув залу, а партійний квиток номер один так і залишився вакантним.

Роман Бочкала, К1

Телепрограма