Головна Мапа сайту Контакти
RSS
16 лютого 2009
Один день. Світ

У паризькому музеї можна стати детективом

22:03

Якщо ви давно мріяли спробувати себе у ролі слідчого - вам до Парижа! Там відкрилась нова інтерактивна виставка, де можна стати детективом і розгадати справу про страшне вбивство. До ваших послуг - докази, підозрювані і навіть трупи. Тож кожен охочий може перевірити - який з нього Шерлок Холмс.

"На вихідних за загадкових обставин був убитий директор цього музею, ім'я якого ми не можемо розголошувати. Кривава баня - ось що поліція виявила у його кабінеті".

У цьому науковому музеї в Парижі криміналісти детально відтворили сцену злочину. Тож його відвідувачі мають грати у детективів і паралельно опановувати вміння ловити злочинців.

Антуан, відвідувач виставки:

- Я, наприклад, дізнався, що стан тіла - ну, коли воно не дуже тверде або вже заклякло - може багато розповісти про час злочину.

У ході слідства детективи відвідують 8 лабораторій, де досліджують докази: зразки ДНК і волокон, а також відбитки взуття. Кожна дрібничка дуже важлива. Будь-що може вивести на слід вбивці. Це дуже копітка робота, яку зазвичай не помічають люди, однак надто вже переінакшують постановники детективних фільмів.

Ліана, відвідувачка виставки:

- По телевізору зазвичай показують, що відбитки пальців зняти дуже легко - лише посипати якимось порошком. А насправді поверхню треба помазати кількома видами клею. Це забирає досить багато часу.

Cесиль, відвідувачка виставки:

- Я знала, що в останні роки наука пішла вперед, однак лише тут починаєш розуміти, що жартувати з законом не варто.

Один за одним фрагменти цієї головоломки стають на свої місця. Залишаються троє з семи підозрюваних. Настав час уважно вислухати їхні свідчення, зіставити факти і вирішити: хто ж вчинив злочин. На жаль, більшість випускників цієї "поліцейської академії" надто малі, щоб поповнити лави поліції.

Ростислав Цуркан, К1.

Телепрограма